Brunssiherkku Pätkis-suklaasta

Vappubrunssi oli hyvä syy kokeilla jo aiemmin mainittua Pätkis-muffinien ohjetta. Ajattelin, että nämä maistuisivat brunssille osallistuville lapsille, mutta sulaisivat myös aikuisten suussa. Ohje on julkaistu Fazerin nettisivuilla.

pätkismuffinssi2

Maijan Pätkis-muffinit

12 isoa muffinia

pätkismuffinssi8125 g suolatonta voita
0,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl Fazer Ögon Cocoa -kaakaojauhetta
4 rkl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Fazer Pätkis Mini Bites -suklaamakeisia

Tee näin
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen, samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää ne voivaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Jaa puolet taikinasta muffinivuokiin. Laita jokaiseen vuokaan Pätkis Mini Bites -suklaapala ja jaa lopputaikina tasaisesti päälle. Paista 180 asteessa 15 minuuttia kunnes muffinit ovat kiinteitä. Nosta ritilälle jäähtymään. Koristele tomusokerilla ja tarjoa lämpiminä.

pätkismuffinssi6

Koepaistoksen leivoin ohjeen mukaisesti.

Ohje: **
Resepti on aika simppeli, eikä vaadi kovin montaa työvaihetta, mikä aina ilahduttaa Kiurunpesän keittiössä. Tosin minulle jäi vähän epäselväksi, että missä vaiheessa vaniljasokeria laitetaan taikinaan.

pätkismuffinssi4

Maku: **
Tein koepaistoksen näistä ja leivoin Pätkis-muffinit kirjaimelleen ohjeen mukaisesti. Leivonnaisista tuli kuivahkoja, ja muffinien kuuluu mielestäni olla meheviä. Paras osa oli keskikohta, johon Pätkis oli sulanut. Lisäksi kaipasin muffineihin enemmän suklaan makua. Päätin tehdä uuden koepaistoksen ja pilkkoa taikinan sekaan enemmänkin Pätkis-sattumia. Pilkoin pussillisen Pätkis Mini Biteseja taikinan sekaan, ja oplaa, maku parani heti. Näin Pätkis-muffinit olivat huomattavasti mehevämpiä ja suklaisempia. Näin tehdyt muffinit saivat vappubrunssilla kehuja, mutta suosikkileivonnaisteni top5:een nämä eivät nousseet, vaikka hyviä olivatkin.

pätkismuffinssi1

Versio kaksi, jossa Pätkistä on käytetty alkuperäistä ohjetta reilummalla kädellä.

Yksi ihmetyksen aihe näitä leipoessa heräsi. Ohjeen mukaan näillä raaka-ainemäärillä pitäisi tulla 12 isoa muffinia. Mielikuvissani iso muffini on sellainen jenkki-tyylinen iso leivonnainen. Näistä tuli 12 keskikokoista, eivätkä vuoat tulleet edes ihan täyteen taikinaa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s