Maailman helpoin juustokakku

Kaapissa oli vadelmaleivontasuklaata, jonka parasta ennen päiväys läheni. Mikä syy leipoa. Ja oli vieraitakin tulossa. Turvauduin ihan vapaaehtoisesti tällä kertaa Fazerin sivujen apuun, josko sieltä löytyisi kokeilun arvoinen kakkuohje vadelmasuklaalle. Bingo, löytyi: vadelmatummasuklaajuustokakku. Luin läpi ja mietin, että onpa helppo. Varmaan helpoin juustokakun ohje, johon olen törmännyt.

vadelmasuklaakakku5

Vadelmatummasuklaajuustokakku

Ainekset
Pohja:
1 pss (175 g) Fazer Keksimurua
50 g voita
(2 rkl Fazer Ögon Cacao -kaakaojauhetta)

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
200 g Fazer Vadelma tummaa leivontasuklaata

Tee näin
Sekoita sulatettu voi ja keksimurut. Pinnoita leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 22–28 cm) pohjalle ja painele seos vuokaan. Laita jääkaappiin kovettumaan. Rouhi suklaa ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon tomusokeri, sulatettu suklaa sekä kermavaahto. Kaada massa kakkuvuokaan ja anna kakun hyytyä mieluiten yön yli.

vadelmasuklaakakku1Ohje: ***
Jo on tehty juustokakkujen leipominen helpoksi, kun keksimurutkin voi ostaa valmiina. Vähän uusavuttomuudeltahan valmiin keksimurun käyttö tuntuu, mutta nopeuttaa toki leipomista, kun yksi työvaihe jää pois. Kyse on niin uudesta tuotteesta, ettei meidän lähihypermarketista sitä löytynyt, joten tällä kertaa pohja tehtiin perinteisellä tavalla itse keksimurut murentamalla. Kuten jo todettua ohje on helppo ja selkeä. Vähän epäilytti, että kuinka hyvin täyte hyytyy, kun siihen ei tule liivatetta.

vadelmasuklaakakku6Maku: **
Tämä on todellakin nimensä mukaisesti juustokakku. Tuorejuusto maistuu voimakkaasti, se jopa vähän peittää alleen vadelmasuklaan maun. Vadelmatummasuklaassa sellaisenaan maistuu marja aika mukavasti, mutta kakussa se jää pahasti sivuosaan. Kakku kaipaisi mielestäni vähän raikkautta. Ajattelin kokeilla tätä vielä kerran silleen, että käytän sitruunan makuista tuorejuustoa täytteeseen. Sitruuna voisi tuoda mukavan lisän tähän ja raikastaa makua.

Täytteen 400 grammaa tuorejuustoa huolehtii siitä, että se hyytyy, vaikka vähän epäilin sitä alkuun. Muutenkin vadelmatummasuklaakakku on tuhti koostumukseltaan.  Täyte on itseasiassa niin paksua, ettei hirveästi kaipaa edes hyytymistä. Joka tapauksessa vadelmatummasuklaajuustokakku on helppo ja todella nopea tarjottava, joka onnistuu myös esimerkiksi vaatimattomammissa mökkiolosuhteissa. Kakku valmistui vajaasssa puolessa tunnissa. Toki tätä ei voi yllätysvieraille tarjota, kun vaatii yön yli hyytymisen.

vadelmasuklaakakku4

Kakku on koristeltu suklaavadelmilla, joiden ohje myös löytyi Fazerin sivuilta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s