Vappuvinkki

Vietimme perinteistä hyvää ruokaa&tuoreet juorut -iltaa yhdessä likkakavereiden kanssa Tampereella. Tällä kertaa teemana oli pyjamabileet, mikä oli ihanan rentoa työviikon päätteeksi. Alkupalaksi oli suunnitelmissa maissilastuja ja guacamolea, joiden kaveriksi halusin jotain raikasta, hedelmäistä. Turvauduin jälleen googlen apuun uusien reseptien etsinnässä ja erilaisten hakujen jälkeen löysin viinirypälesalsan ohjeen Prinsessakeittiö-blogista. Se vaikutti olevan sitä, mitä hainkin.

Viinirypälesalsa

1 pieni salottisipuli
1 tl vaaleaa balsamietikkaa
suolaa
mustapippuria
1 dl viinirypäleitä
1 tl timjaminlehtiä

Kuori sipuli ja siivuta hyvin ohuelti. Laita sipulisiivut kulhoon, lisää etikka, suola ja pippuri. Anna tekeytyä noin 15 minuuttia. Leikkaa viinirypäleet pienehköiksi kuutioiksi ja sekoita sipuliin, lisää lopuksi timjami.

viinirypälesalsa5Ohje: ***-
Kuori, siivuta, sekoita ja anna maustua. Simppeliä. Tympein ja aikaavievin osuus on viinirypäleiden leikkaaminen. Täytyy tässä kohtaa jo tunnustaa, että toimin täysin periaatteideni vastaisesti. Sen sijaan, että olisin ensimmäisellä kerralla noudattanut ohjetta kirjaimellisesti, menin ja uskalsin triplata ainesten määrät. Laskeskelin, että desistä ei tule tarpeeksi, koska tätä on tarkoitus syödä dippinä ja olin ihan oikeassa.

Maku: ***-
Maku oli todella positiivinen yllätys, sillä viinirypälesalsa oli todella hyvää. Vilpittömästi voin sanoa, että hetkeen onnistunein reseptilöytö. Sipuli ja balsamico tuovat jännää kontrastia rypäleiden makeudelle ja nachon päällä salsa toimi todella loistavasti. Se oli todellakin sellainen raikas, jännä vastinpari suolaiselle nacholle. Joskus voisi kokeilla kurpitsa-crostineja, joiden kaverina blogissa tätä tarjotaan. Jos olet ajatellut syödä nachoja vappuna, niin lämpimästi suosittelen kokeilemaan tätä.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s