Petteri Punakuono lensi lastenjuhlien tarjoilupöytään

Meidän joulutonttumme 2-vuotisjuhlat vol.1 juhlittiin viime viikonloppuna. Olin jo miettinyt kaikki tarjottavat valmiiksi, kun näin Pirkka ruoka -lehdessä (4/2014) Petteri Punakuono -muffinien ohjeen. Sen verran veikeän näköisistä suklaamuffineista oli kyse, että pakkohan näitä oli kokeilla. Ja leikkisät leivonnaiset sopivat hyvin lastenjuhliin. Robin-faneille tiedoksi, että täältä voi käydä katsomassa miten Petteri-muffinien leipominen sujui popparilta. Itse resepti löytyy täältä.

petterimuffini_2

Petteri Punakuono -muffinit
10 kpl * yli 60 min

2 Pirkka virikekananmunaa
1 ½ dl sokeria
100 g Pirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
2 ½ dl Pirkka vehnäjauhoja
2 rkl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
1 ½ tl Pirkka leivinjauhetta
1 tl Pirkka vanilliinisokeria
½ tl kanelia
¼ tl neilikkaa
½ tl kardemummaa
1 dl maitoa
KORISTELU
1 ½ dl Pirkka vispikermaa
150 g Pirkka tummaa leivontasuklaata
20 Pirkka valkosuklaahippua
pieniä pretzelin muotoisia suolakeksejä
10 Pirkka punaista säilykekirsikkaa
LISÄKSI
10 Pirkka Amerikan muffinivuokaa

 1. petterimuffini_5

  Miks mulla on sellainen olo, että mua tuijotetaan?

  Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sulata rasva ja lisää jäähtynyt rasva taikinaan. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseosta vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

 2. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia ja jätä muffinit jäähtymään.
 3. Sulata paloiteltu tumma leivontasuklaa mikrossa tai kattilassa miedolla lämmöllä.
 4. Tee silmät valuttamalla tippa sulatettua tummaa suklaata valkoisen suklaahipun päälle (esimerkiksi cocktailtikun avulla). Tarvitset silmiä yhteensä 20 kpl.
 5. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita loput sulatetusta tummasta suklaasta kermavaahdon joukkoon. Levitä suklaamousse tasaisesti muffinien päälle.
 6. petterimuffini_3

  Pretzelin leikkaaminen on helpommin sanottu kuin tehty.

  Koristelu: Nosta kirsikat valumaan talouspaperin päälle. Aseta poroille suklaahiput silmiksi ja kirsikka nenäksi. Leikkaa suolakeksit kahtia terävällä veitsellä. Asettele suolakeksit sarviksi ja suuksi porolle.

Ohje: ** ½
Resepti on selkeä ja helppo seurata. Siitä tulee aina plussaa, että ainekset on lueteltu siinä järjestyksessä, kun niitä tarvitaan. Uskoisin, että kokemattomampikin leipuri saa nämä onnistumaan.

Lopputulos: **+
Jouluiset mausteet, kaneli, neilikka ja kardemumma, tuovat ihanan lisäsäväyksen muffineihin. Leivonnaiset ovat hyviä, mutta aika tuhteja maultaan. Muffiniosa on aika tiivis ja lisäksi näistä tulee aika isoja, joten kun yhden on syönyt, niin ei ainakaan toista suklaaleivonnaista tee heti mieli. Tosin ei näistä kamalan pieniä voi tehdä, kun kaikki koristeet eivät sitten mahdu päälle. Yllätysyllätys, mutta suurin osa lapsista söi muffineista vain koristeet ja kuorrutteen, joka oli hyvää ihan sellaisenaankin.

petterimuffinit_1P.S. Tämä ei ole Pirkan tai K-kaupan maksettu mainos. Kirjoitan reseptit tänne alkuperäisessä muodossaan, sen vuoksi mainoksista tai mainoslehtisistä napatuissa ohjeissa on mukana tuotemerkit. Kuten oheisesta kuvasta näkyy, niin muffinivuokien koot vaihtelevat. Viereiset on tehty Eskimon perusmallin amerikan muffinivuokiin, joilla taikinasta tuli 12 leivosta niin, että vuoat olivat täynnä. Pääkuvassa yllä näkyvä on ekasta satsista, jotka tein Brunon retro-vuokiin. Ohjeesta poiketen tein 12 kappaletta, jolloin myös kuorrute mahtui vuoan sisään.

 

Advertisement

One thought on “Petteri Punakuono lensi lastenjuhlien tarjoilupöytään

 1. Päivitysilmoitus: Tämäkään ei ole maksettu mainos | Kiurunpesän keittiössä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s