Juhannuskakku

Heinäkuun alun kunniaksi palataan vielä meidän juhannuksemme tunnelmiin. Tuntuu kuin juhannus tuli ja meni melkein varkain, ja välillä hiipi jo mieleen ajatus, että siinäkö se kesä meni. Mutta alkava heinäkuu muistutti, että kesäähän on virallisesti vielä 2/3 jäljellä. Me vietimme jo lähes perinteisen juhannuksen kaveriperheiden kesken: lapset päästettiin pihalle kirmailemaan ja miehet päivystivät grillin ääressä. Olin jo pidempään halunnut kokeilla Valion mainoksissa viime aikoina näkynyttä appelsiini-suklaakakkua, joten tein sen juhannuspäivällisen jälkkäriksi.

DSC_0769

Suklainen appelsiinimoussekakku

15 annosta
Valmistusaineet
POHJA
50 g Valio voita
1 pussi (175 g) Fazer Keksimurua
SUKLAATÄYTE
3 liivatelehteä
2 dl Valio kuohukermaa
200 g taloussuklaata
1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
3/4 dl sokeria
2 rkl likööriä (esim. manteli- tai Grand Marnier)
APPELSIINIRAHKATÄYTE
4 liivatelehteä
2 dl Valio kuohukermaa
2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
2 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua
PINNALLE
3-4 dl mansikoita
appelsiinin kuorta raastettuna

Valmistusohje
* Lisää sulatettu voi keksimuruihin.
* Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm). Taputtele seos sen päälle.

SUKLAATÄYTEDSC_0755
* Laita liivatelehdet kylmään veteen.
* Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
* Sulata paloiteltu suklaa. Yhdistä rahka ja sokeri. Sekoita joukkoon suklaasula.
* Sulata valutetut liivatteet kiehuvan kuumaan likööriin. Lisää liivateseos rahka-suklaaseokseen samalla sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto.
* Kaada tasaisesti vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa n. 1/2 h.

DSC_0759APPELSIINIRAHKATÄYTE
* Laita liivatelehdet kylmään veteen.
* Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
* Yhdistä rahka ja sokeri.
* Tarkista onko suklaatäyte hyytynyt sen verran, että appelsiinirahkatäytteen voi laittaa sen päälle. Jos se tuntuu olevan vielä liian pehmeää, nosta vuoka vielä hetkeksi aikaa jääkaappiin tai pakastimeen (varo kuitenkin jäätymistä).
* Sulata valutetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada seos rahkaan ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan suklaatäytteen päälle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia. Irrota hyytynyt kakku vuoasta veitsen avulla. Siirrä vadille.

DSC_0764

PINNALLE
* Koristele kakku mansikoilla ja kuumalla vedellä pestyn appelsiinin raastetulla kuorella.

Ohje: **+
Ohjeen kun huolella lukee, niin ei voi kamalasti mennä vikaan. Varsinkaan jos on aiemmin vastaavia liivatteella hyydytettäviä kakkuja tehnyt. Ainoa missä hieman poikkesin ohjeesta, oli rasvan määrä, kun tuo ohjeen 50 grammaa ei tuntunut oikein riittävän. Ja liköörin korvasin vedellä, koska kakkua tarjottiin myös lapsille.

IMG_4158Maku: **+
Suklainen appelsiinimoussekakku oli sopiva päätös juhannuspäivälliselle. Kakku oli raikas, eikä suklaasta huolimatta liian tuhti useamman ruokalajin ruokailun päätteeksi. Rahka tekee tästä raikkaamman ja kevyemmän kuin mitä tuorejuustosta tehdyt vastaavat kakut ovat. Toki appelsiini myös raikastaa kivasti suklaata. Minua kakussa häiritsi se, että appelsiinirahkassa on sattumia. Silkkisensamettinen appelsiinikerros olisi ollut enemmän minun mieleeni, mutta olin ainoa, jota asia häiritsi. Suklaakerros muuten hyytyi luvatussa puolessa tunnissa, mikä helpotti ja nopeutti kakun leipomista. Etukäteen asia vähän epäilytti.

DSC_0772

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s