Vaihtelua kesäkeittiöön

Kesä on taas siinä pisteessä, että tuttuja ja turvallisia, varmasti onnistuu -grilliruokia tulee jo korvista. Niinpä luen lehtien ruokasivuja innolla odottaen löytäväni jotain vaihtelua. Viimeisin tällainen iloinen löytö oli MeNaisissa pari viikkoa sitten: hapankorppukuorrutetut ahvenfileet. Uusi innostava resepti, mikä hyvä syy ostaa välillä jotain muuta kalaa kuin lohta tai siikaa. Nämähän voi paistaa sadepäivänä myös sisätiloissa, mutta päätimme hyödyntää grillin keittolevyä, kun kerrankin tänä kesänä paistoi. Ohje on siis julkaistu MeNaisten numerossa 27/2015.
ahvenfileet3

Hapankorppukuorrutetut ahvenfileet

4 annosta
valmistusaika 10 min

3 hapankorpun siivua
1/2 nippua tilliä
sitruuna
voita paistamiseen
8 ahvenfilettä
1 tl suolaa

1. Murskaa hapankorput lautasella. Silppua tilli. Siivuta sitruuna. Kuumenna pannu ja laita iso nokare voita sulamaan.
ahvenfileet1
2. Pyöräytä ensimmäiset kolme fileetä hapankorppumurussa ja laske pannulle. Paista molemmin puolin rapeiksi. Tee sama muille fileille.
3. Ripottele suola ja tilli ahventen päälle. Laita tarjolle sitruunasiivujen kanssa.
ahvenfileet2

Ohje: **
Yksinkertaisuudessaan helpon kuuloinen resepti. Hapankorppukuorrute kuulosti sen verran mielenkiintoiselta, että sen vuoksi näitä päätimme kokeilla. Meillä oli 550 grammaa kalaa, eikä kolme hapankorppua riittänyt niiden leivittämiseen. Toisekseen hapankorppuja on hankala saada tarpeeksi hienoksi jauhoksi pelkästään käsivoimin, joten surautin ne koneella pienemmäksi. Murska saa nimittäin olla aika hienoa, että se tarttuu ahvenfileiden pintaan.
ahvenfileet4

Maku: **+
Ensimmäisellä haarukallisella maistui voi oikein reilusti. Ei paha ollenkaan. Hapankorppu ei oikeastaan maistu ollenkaan ja suolaakin kaipasin lisää. Erityisesti suolaa ahvenet kaipasivat. Sen verran tykästyimme näihin, että varmasti paistamme ahvenfileitä vielä uudelleen tänä kesänä. Tosin sitten suolaan kalan ennen pannulle laittoa ja jauhan hapankorput vielä hienommaksi murskaksi, nyt isoimmat hapankorppupalat vain kärventyivät ja jäivät pannuun.

Advertisement

One thought on “Vaihtelua kesäkeittiöön

  1. Paistoin ahvenia uudelleen, koska ne oli niin hyviä. Pikku vinkki ohjeesta: kannattaa varata hapankorppuja enemmän kuin kolme varuiksi. Ahvenfileet voivat olla todella eri kokoisia, niin kolmesta korpusta voi tulla aika nafti määrä leivitysmurua. Tarvitsin lopulta seitsemän hapankorppua, että sain reilut 600 g fileitä leivitettyä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s