Täyteläinen päätös aterialle

baileysmousse_2

Tein tasan yhden uuden vuoden lupauksen tälle vuodelle. Sovimme opiskeluaikaisista kesätyökollegoista muodostuneen ystäväporukan kanssa, että tapaamme tänä vuonna vähintään kerran kuukaudessa. Joulukuussa kun kokoonnuimme, saatoimme juhlistaa tämän lupauksen täyttymistä. Se oli hyvä syy kokeilla Baileys suklaamoussea, jonka ohjetta olin kuola valuen lueskellut Liemessä-blogista.

Baileys suklaamousse
10 annosta

200 g tummaa suklaata
0,5 dl Baileys likööriä
0,5 dl sokeria
6 kananmunaa
1,5 dl ranskankermaa

Kananmunien ja liköörin kannattaa olla huoneenlämpöisiä. Trust me. Sulata suklaa vesihauteessa. Siirrä isoon kulhoon jäähtymään. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sokerin ansiosta vaahdosta tulee vähän kuin saippuavaahtoa mutta jämäkämpää. Sekoita Baileys jäähtyneeseen suklaaseen. Joo, tässä olin taas vähän hätäinen, ja vielä lämmin suklaa lähti paakkuuntumaan. Älä panikoi. Lisää keltuaiset erissä ja jatka sekoittamista. Sekoita joukkoon ranskankerma. Lopuksi nostele joukkoon valkuaisvaahto.

Laita Baileys suklaamousse yhteen isoon tarjoiluastiaan tai valmiiksi pieniin annoskippoihin. Anna suklaamoussen olla jääkaapissa 3-6 tuntia ennen tarjoilua riippuen tarjoiluastioiden koosta. Iso tarjoiluastia vaatii jopa yli 6 tuntia jähmettyäkseen.

baileysmousse_1Ohje: ** ½
Mahtava resepti, kun siinä kerrotaan jo valmiiksi sudenkuopat, joissa moussen teon voi sössiä. Onnistuin jopa valkuaisten ja keltuaisten erottelussa kerralla, eikä tarvinnut turvautua varakananmuniin.

baileysmousse_3

Pikku possu ja muu Kiurunpesän väki toivottaa maukasta joulua!

Lopputulos: ***-
Tein puolikkaan annoksen, koska laskeskelin, että 10 annosta on ruokailijamääräämme nähden ihan liikaa suklaamoussea. Ja olin oikeassa. Baileys suklaamoussesta tulee niin täyteläisen makuista, että koemaistajat olivat sitä mieltä, ettei järkyttävän isoa annosta pysty syömään – ainakaan kovin tuhdin illallisen päälle. Ehkä shottilasillinen on kuitenkin vähän liian pieni annos, mutta sopiva määrä riippuu toki syöjästä. Hyvää mousse oli, tykkäsin kovasti. Kermalikööri maistuu sopivasti, muttei hyökkäävästi. Voisin tehdä tämän uudestaan kepeän, kuohuviinin siivittämän tyttöjen illallisen päätteeksi, kaverina voisi tarjota jotain raikasta, esimerkiksi marjoja.

Advertisement

One thought on “Täyteläinen päätös aterialle

  1. Päivitysilmoitus: Nyhtöpossua à la Bistro Sascha | Kiurunpesän keittiössä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s