Hetkellinen paluu opiskelijakeittiöön

Toissa viikolla Hesarin ruokatorstaissa oli mielenkiintoisia ”yhden astian ihmeet” -ohjeita, joista päädyin kokeilemaan kasvispasta-fetapannua, koska keittiön ikkunalla oli jo aiemmin jotain muuta varten hankittuna sekä ruohosipulia että persiljaa. Tällaisista pannulle kasviksia ja pastaa -jutuista tulee aika elävästi opiskeluajat mieleen, tein tuolloin tosi usein vastaavanlaisia sörsseleitä. Tosin opiskelijakeittiössä harvemmin oli fetaa tai tuoreita yrttejä. Ohje on julkaistu siis Helsingin Sanomissa 8. elokuuta 2013 ja löytyy myös täältä.

Kasvispasta-fetapannu 

200 g kuivapastaa (esim. rigatoni, penne, fusilli)
1 sipuli
1 kesäkurpitsa
2 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 rasia kirsikkatomaatteja (250 g)
½ dl lehtipersiljaa silputtuna
½ dl ruohosipulia silputtuna
200 g fetajuustoa

Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi.

kasvisfetapastaPastan kiehuessa kuori ja silppua sipuli. Poista kesäkurpitsasta päät ja halkaise kurpitsa neljään lohkoon. Poista siemenosa. Leikkaa lohkot vielä pitkittäin 2–3 suikaleeksi ja paloittele vinoiksi paloiksi. Kuori valkosipuli.

Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipulit. Lisää kesäkurpitsakuutiot ja paista muutama minuutti. Murskaa valkosipulinkynnet ja kääntele hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kaada pannulle keitetty, valutettu pasta ja anna kuumentua. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne joukkoon. Nosta pannu pois liedeltä.

Hienonna yrtit ja sekoita ne nopeasti paistoksen joukkoon. Murustele päälle fetajuusto.

Resepti: Laura Kaapro

Ohje: **
Selkeät ohjeet, vaihe vaiheelta kerrottu, mitä pitää tehdä ja se minua aina ilahduttava seikka: raaka-aineet on lueteltu siinä järjestyksessä, kun niitä tarvitaan. Mutta minua härsii suunnattomasti Hesarin ruokaohjeissa yleisesti se, ettei niissä kerrota kuinka monelle satsista tulee.

kasvisfetapasta (2)

Lopputulos: **-
Raaka-aineet ovat loistavat: kesäkurpitsalla on vahva paikka meidän kesäkeittiössämme ja kirsikkatomaatit ovat maukkaita tähän aikaan vuodesta. Sitä paitsi mikään ruoka ei voi olla kovin pahaa, jos siinä on juustoa. Siitä huolimatta omasta ja koemaistajan mielestä pasta itsessään maistui kuivalle, ihan kuin se olisi kaivannut jotain nestettä seurakseen. Kokonaisuutena kasvispasta-fetapannu oli hyvää. Ja tuohon annoskokoon: meillä tämän määrän söi 2,5 ihmistä eli kaksi aikuista ja yksi 3-vuotias.

Ekstra:
Suunnitelmissa on kokeilla ohjetta uudelleen, mutta lisätä ruokajugurttia mukaan ikään kuin kastikkeeksi.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s