Terveisiä metsästä!

puolukkamuffinit (3)Jos metsään tahdot mennä, niin ota mukaan herkkueväät. Kun neljä hyvästä ruuasta innostunutta naista lähtee yhdessä metsään, niin tämä on keskeinen ohjenuora retkien suunnittelulle. Vuoden 2013 retki tehtiin tänä viikonloppuna ja kohta kypsyvien puolukoiden kunniaksi pyöräytin meille mukaan puolukka-suklaasilmämuffineja. Ohje on Kaarina Roinisen Iloisen leipurin kirjasta (2006). 

Puolukka-suklaasilmämuffinit
n. 24 kpl

3 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 1/2–2 tl kardemummaa
1 tl pomeranssia
100 g sulatettua margariinia tai voita
2 dl piimää
2 munaa
4 dl kokonaisia tuoreita tai pakastettuja puolukoita
Täytteeksi:
taloussuklaata tai tummaa Block-suklaata
Pinnalle koristeeksi:
kokonaisia puolukoita

 1. Sekoita kuivat ainekset keskenään.
 2. Sekoita sulatettu, vähän jäähtynyt margariini, piimä sekä munat esimerkiksi puuhaarukalla.
 3. Lisää seokseen kuivat ainekset sekä puolukat ja sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.
 4. Levitä paperiset muffinivuoat pellille leivinpaperin päälle tai käytä muffinipeltiä voideltuna. Voit myös levittää paperiset muffinivuoat muffinipellin syvennyksiin, näin säästyt syvennyksien voitelulta. Silikonista valmistettua muffinivuokaa ei myöskään tarvitse voidella.
  puolukkamuffinit (2)
 5. Jaa taikina kahden lusikan avulla muffinivuokiin, jätä vähintään 1 cm kohoamistilaa.
 6. Paina jokaisen leivonnaisen keskelle pieni pala suklaata niin, että se peittyy vain osittain taikinan sisään.
 7. Ripottele pinnalle vielä koristeeksi kokonaisia puolukoita.
 8. Paista leivonnaisia 225 asteen lämmössä uunin keskiritilätasolla 15–20 minuuttia vuokien koosta riippuen.

Vinkit

 • Käytä puolukoiden asemesta pieniä happamia omenakuutioita.
 • Voit valmistaa ohjeen mukaan myös suklaamuffineja. Jätä silloin puolukat tai omenat taikinasta pois. Siivilöi kuivien aineksien joukkoon 3–4 rkl kaakaojauhetta.

Ohje: **
Ohje on helppo noudattaa, suorastaan yksityiskohtaisen tarkka kuten kohdassa neljä. Nämä sekaisin ja nuo sekaisin ja sitten kaikki yhdessä sekaisin -sortin ohjeena nämä muffinit on lisäksi nopea tehdä.


puolukkamuffinitLopputulos:
**
Hmm, kahdesti taikinaa tehdessä alkoi epäilyttää. Ensimmäisen kerran kohdassa kaksi, sillä piimä-margariini-muna-seos oli hiven kokkareinen. Toisen kerran, kun kerta laitoin vain puolisen tuntia pöydällä sulaneet pakastepuolukat taikinan sekaan, niin taikinahan oli jäistä, kun lusikoin sitä vuokiin. Lisäksi meidän muffinivuoat olivat niin isoja, että ohjeella tuli kahdeksan muffinia. Ja kaiken huipuksi muffinit eivät varsinaisesti kohonneet, vaan levisivät uunissa.

Tuoreeltaan muffinit maistuivat ihan OK:lta, ei nyt maailman parhailta, mutta OK:lta. Vielä seuraavanakin päivänä ne maistuivat aika tylsiltä perusmuffineilta, mutta kaksi yötä ”levänneet” muffinit olivat ihan eri tavalla meheviä kuin tuoreet. Suorastaan hyviä. Tosin vanha metsäviisaushan on, että luonnossa kaikki ruoka maistuu paremmalta, joten maun paraneminen saattoi johtua siitä 🙂

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s