Lohi maustuu kapriksilla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla

Kuten varmaan niin monessa muussakin suomalaisessa huushollissa, niin meillä jos kokataan kalaa, niin se on melkein aina lohta. Lohi on hyvää, mutta aina välillä se kyllästyttää, joten balsamicolohen resepti puhutteli heti erilaisuudellaan. Ensinnäkin lohi tarjotaan kylmänä ja toisekseen se maustetaan kapriksilla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla. Illallistarjottavana tämä oli kätevä, kun lohen pystyi tekemään jo päivällä valmiiksi, jolloin vieraiden istuessa pöydässä oli yksi ruokalaji vähemmän kokattavana. Toimii myös, jos ylioppilasjuhliin tai muihin kevään juhliin kaipaa ruokaisampaa tarjottavaa. Ohje on julkaistu Annassa syksyn 2010 aikana, valitettavasti sen tarkempaa dokumentaatiota ei ole.

balsamicolohi (4)

Balsamicolohi
noin 800 g lohta fileoituna
hiutalesuolaa
mustapippuria
4 rkl balsamicoa
2 rkl öljyä (aurinkotomaateista)
2 rkl sitruunamehua
3 rkl kapriksia
3 rkl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
3 rkl ruoho- tai punasipulisilppua

Voitele uunipelti tai -vuoka öljyllä. Kuumenna astia uunissa grillivastusten alla. Nosta lohi kuumaan astiaan, mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa kala kypsäksi käyttäen grillin voimakkainta tehoa. (Voit myös kypsentää lohen 225-asteisessa uunissa.)

Sekoita keskenään balsamico, öljy ja sitruunamehu. Kaada seos lämpimän lohen päälle. Ripotelle pinnalle silputut tomaatit, kaprikset ja sipuli. Jos käytät punasipulia, pehmitä silppu ensin nopeasti mikrossa.

Anna lohen maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoamista.

Ohje: **-
Ohje on simppeli, ainekset ovat selkeät, eikä tekovaiheita ole kamalan montaa. Mutta silti joka kerta, kun tätä teen niin joudun tarkistamaan, että kauanko lohen pitää suurin piirtein olla uunissa. Edes joku suuntaa-antava minuuttimäärä olisi kiva.

Lopputulos: **+ balsamicolohi (2)
Ainesten perusteella odotettavissa on herkkulohta, ja tällä reseptillä saakin iänikuisesta lohesta jotain uudenlaista tarjottavaa. Eipä olisi itsellä tullut mieleen maustaa lohta kapriksilla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla, mutta niin ne vain toimivat lohen kanssa erinomaisesti. Onpahan vaihtelua perinteiseen tillillä ja sitruunapippurilla maustamiseen.

Advertisement

2 thoughts on “Lohi maustuu kapriksilla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla

 1. Hei
  Muistaaksen ko resepti on tullut Olli Ihamäen radio-ohjelmassa hieman eri muodossa mutta samoilla tarpeilla
  Siinä koko marinointiseos kaadetaan lohen päälle ja annetaan marinoitua n. vuorokauden
  Ohjelmassa oli jonkun Helsingin edusta saaren Ravintolaemäntä joka kertoi ohjeet
  terv Harri Jääskeläinen

  • Hei.
   Kiitos kommentista ja lisätiedoista ohjeen suhteen. Minä olen tosiaan napannut ohjeen Anna-lehdestä ennen kuin aloitin tämän blogin, niin en ollut hoksannut kirjoittaa tarkempaa julkaisuajankohtaa ylös lehtileikkeeseen.

   Täytyykin kokeilla seuraavalla kerralla tuota vuorokauden marinointiaikaa, varmasti maku syvenee vielä entisestään. Tämähän olisi tosi hyvä vaihtoehto lohiruuaksi joulupöytään, kun sen voi tehdä jo edellisenä päivänäkin valmiiksi.

   T. Eve

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s