Grillikauden avaus

Kevät on jo niin pitkällä, että viimeisetkin virittelevät grillejä pihoille kuumenemaan. Kiurunpesänkin grillikausi avattiin jo huhtikuun puolella. Toukokuun Yhteishyvän välissä tulleessa Ruokaliitteessä oli aasialaisen vinegretin ohje, jota innostuin vappuna kokeilemaan, kun sattui muiden kokkailujen ylijääminä olemaan kaikkia aineksia. Siinä vappusalaattia syödessä tuli mieleen, että samainen vinegretti voisi sopia grilliin menevien lihojen marinadiksi. Ja kas, pian meillä syötiin tällä vinegretillä marinoitua possun sisäfilettä.

Aasialainen vinegretti

2                           limetin mehu
1 dl                      rypsiöljyä
3 rkl                    hienonnettua tuoretta inkivääriä
3 rkl                    soijaa
2 rkl                    sokeria
2 rkl                    seesaminsiemeniä
1                           silputtu valkosipulin kynsi
1                           tuore chili

Yhdistä vinegretin ainekset.

Vinkki! Vinegretin voit valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin.

Ohje: ***
Vinegretti itsessään ei kyllä vaadi ihmeempiä kokkaustaitoja. Me annoimme possun marinoitua kuutisen tuntia ennen grillissä paistamista.

Lopputulos: **+
Possusta tuli maukasta ja vinegretin erilaiset maut erottuivat siinä. Ainoastaan perusruokakaupasta ostettu chili, joka sattui olemaan mieto versio, maistui liian hennosti, tuskin ollenkaan. Grillaaja oli sitä mieltä, että vingretti sopii nimenomaan possun marinointiin, mutta haluaisin kokeilla myös kanan maustamista tällä.

Kiurunpesän muutos:
Seuraavalla kerralla ajatuksena on korvata osa öljystä seesaminsiemenöljyllä, jolloin seesaminsiemen maku ehkä olisi voimakkaampi ja vinegretti maistuisi ehkä vielä enemmän Aasialta. Tämä jää kokeiltavaksi.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s