Aikuisten kakku

Heinäkuun ja loman alkajaisiksi tuli mahdollisuus istua iltaa ystävien kanssa hyvän ruuan ja juoman äärellä. Kesäiltakin sattui olemaan sieltä tämän kesän kauneimmasta päästä, joten illallispöytä voitiin kattaa terrassille. Grillattu juusto -alkupalan ja karitsan ulkofile lisukkeineen -pääruuan jälkeen tarjolla oli viski-suklaakakkua. Olin törmännyt ohjeeseen jo aiemmin, ja nyt tarjoutui ensimmäinen tilaisuus tarjota adults only -kakkua.

Tunnustan, että tein tällä kertaa vastoin periaatteitani. En ole aiemmin tehnyt viskikakkua ja heti ekalla kerralla rupesin soveltamaan. Meidän syömämme kakku oli yhdistelmä kahdesta Valion sivuilta löytyneestä kakusta. Pohjan nappasin Irish coffee -kakun ohjeesta ja täytteen ohjeen suklaa-viskikakusta. Nuo Bastogne-keksit puhuttelivat minua Irish coffee -kakussa, mutten innostunut siitä muuten, joten päädyin yhdistelmään.

Viskikakku

10–12 annosta

POHJA
75 g Valio Eila voita
175 g keksejä, esim. Bastogne

TÄYTE
5 liivatelehteä
½ dl vahvaa kahvia
2 dl Valio turkkilaista jogurttia
200 g taloussuklaata
¾ dl viskiä
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 prk (3,3 dl) Valio kuohukermaa

KORISTELUUN
tuoreita hedelmiä

  • Pingota leivinpaperi (Ø 23 cm) irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin.
  • Sekoita sulatettu voi ja murennetut keksit. Taputtele seos kevyesti vuoan pohjalle.
  • Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista liika vesi pois ja liuota liivatelehdet kiehuvan kuumaan kahviin. Sekoita liivateseos jogurttiin.
  • Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Lisää suklaan joukkoon jogurtti, viski, sokerit ja vaahdotettu kuohukerma. Kaada täyte pohjalle, peitä ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  • Irrota kakku vuoasta, siirrä tarjoiluvadille ja koristele hedelmillä.

viskikakku

Ohje: **½
Molemmat ohjeet ovat Valion takuuvarmaa reseptiikkaa, vaikka niissä hieman oiotaankin mutkia suoriksi. Kun on aiempaa kokemusta liivatteella hyydytetyistä kakuista jo aika paljon, niin tämän reseptin noudattaminen oli helppoa. Ja kerrankin on keksipohjassa tarpeeksi voita. Liian usein voita on suhteessa keksien määrään niin vähän, että pohja on todellisuudessa pelkkää keksimurua. Lisäpiste siitä, että täytteen koostumus oli aika optimaalinen ja se levittyi kauniisti.

Maku: **½
Kakku yllätti jopa minut itsenikin. Positiivisesti. Maistoin leivontakulhon reunoille jäänyttä täytettä ja siinä maistui viski aika vahvasti. Pelkäsin, että se olisi liian päällekäyvä varsinkin sellaisen suussa, joka ei ole tottunut viskinmakuun. Mutta maku tasaantui kakun hyytyessä sopivaksi. Ei tarvitse arvuutella mitä kakkuun on laitettu, mutta viskin maku ei ollut liiallinen.  Vähän jännitin myös sitä, että miten kakku maistuu seurueen teenjuojalle, mutta hänkin kehui sitä. Kahvi ei oikeastaan maistu, vaan se on hienoinen tausta viskille ja suklaalle.

Advertisement

One thought on “Aikuisten kakku

  1. Päivitysilmoitus: Tämän kesän mansikkakakku | Kiurunpesän keittiössä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s