Marttojen omenamuffinssit

Olipa kerran kaksi vihreää Granny Smith -omenaa, joita kukaan ei Kiurunpesässä halunnut syödä. Olin jo päättänyt leipoa niistä pienen piirakan soveltamalla mokkaruutujen ohjetta, mutta sitten Martat twiittasivat omenamuffinssi-vinkin. Vanhan ja tutun sijasta uusi ohje viekoitteli ja muutin mieleni.

omppu1

Omenamuffinssit

omppu33 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
2–3 omenaa pieneksi kuutioituna (noin 3 dl)
1 dl ruokakermaa tai maitoa
1 dl juoksevaa margariinia tai 100 g rasvaa sulatettuna
1 dl appelsiinituoremehua tai muuta mehua
2 munaa

 1. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään kulhossa.
 2. Pese, kuori ja kuutioi omenat.
 3. Lisää kuivien aineiden joukkoon omenakuutiot.
 4. Sekoita lopuksi muut aineet taikinaan huolellisesti.
 5. Jaa taikina tukeviin muffinssivuokiin.
 6. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.

VINKKI! Jos haluat, voit kuorruttaa jäähtyneet muffinssit.

omppu2Kuorrutus:
75 g pehmeää margariinia tai voita
100 g tuorejuustoa
4 dl tomusokeria

 1. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään hyvin.
 2. Levitä tai pursota kuorrutus muffinssien päälle.

Ohje: **½
Oi miten ihanan helppo ja nopea ohje. Olen erityisen ihastunut tällaisiin ainekset sekaisin, ei mitään turhia vatkailuja -muffinssiohjeisiin. Tämä taisikin olla lasten kanssa leipomista -osaston ohje. Etukäteen olisi kiva tietää, montako leivonnaista taikinasta pitäisi tulla. Lisänä olisi hyvä tietää, kuinka täyteen vuoat uskaltaa täyttää. Tein 16 muffinssia silikonivuokiin ja taikinaa olisi saanut olla enemmän per vuoka, varsinkin jos haluaa kunnon muffinssihatun näihin (muffin top, you know – mikä se onkaan suomeksi). Itselle muistiin merkittäköön, että meidän silikonisiin muffinssivuokiimme tee näistä maksimissaan 12 kappaletta.

omppu6

Tässä vaiheessa oli hyvä huomata, että munat unohtuivat taikinasta.

Maku: **+
Nami. Nami. Ehkä vielä reippaammin kanelia ja vaniljasokeria, ja omenat hivenen pienempinä lohkoina (laiska leipuri teki ronskeja paloja), niin näistä tulee entistä parempia. Kirpsakka omena sopii todella hyvin näiden raaka-aineeksi. Muffinssit muistuttavat amerikkalaisia leivonnaisserkkujaan mehevyydellään, mutta eivät ole niin tuhteja maultaan kuin valtameren takana. Ja kyllä, metsästän täydellistä muffinssiohjetta, jolla saa samanlaisia ihania muffinsseja kuin mitä Amerikassa 20 vuotta sitten maistoin.

omppu5

Advertisement

3 thoughts on “Marttojen omenamuffinssit

 1. Hauska kuulla, että jollakin muulla on myös missiona ”täydellisen muffinsireseptin löytäminen”. 🙂 Itse ainakin olen kovasti kokeillut kaikenlaista, mutta sitä mehevän tuhtia koostumusta ei vieläkään ole vaan löytynyt mistään… Lähimmäksi on päässyt tuorejuustoa sisältävä mustikkamuffinssi, mutta ei ykkössijalle kumminkaan. Jaathan sitten reseptisi, kunhan löydät sen? 😉

  • Joo, laitan tänne kaikki täydellisen ohjeen metsästyksessä vastaan tulevat muffinssit. Ja ihan varmasti toitotan isolla, kun löydän sen parhaista parhaimman. Tuorejuustomuffinssit kuulostaa hyviltä kans 😀

   • Tokihan se mikä kullekin on täydellinen vaihtelee 😀 Mulle täydellisessä on hyvä kansi, mehevä ja maukas sisus + koostumus on sopivan tiivis (ei siis liian). Toisaalta hyvä ettei ole liian rasvainen, vaikka voilla olisikin leivottu 😆

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s