Paahdettu pettymys

Syksyn MeNaiset on tarjonneet inspiraatiota arkikokkailuun jo useamman kerran. Aiemmin arvioidun lihapullavuoan lisäksi innostuin kokeilemaan tomaattikeittoa, johon tomaatit ensin paahdetaan uunissa. Ohje on julkaistu MeNaisten numerossa 38/2015.

Tomaattikeitto

4 ANNOSTA
VALMISTUSAIKA 30 MIN
4 rasiaa (800 g) kirsikkatomaatteja
4 valkosipulinkynttä
2 oksaa rosmariinia
1 rkl öljyä
5 dl vettä
1 ½ tl suolaa
pippuria myllystä
1 dl ruokakermaa

  1. Aloita paahtamalla tomaatit, valkosipulit ja rosmariini. Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Kokoa tomaatit, kuoritut valkosipulin kynnet ja rosmariini lehdet uunivuokaan. Lorauta öljy päälle ja sekoita. Paahda noin 15 minuuttia, kunnes ensimmäiset tomaatit ruskistuvat ihan vähän.
  2. Nosta paahtuneet kasvikset teho- tai sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  3. Kaada seos kattilana, ohenna vedellä ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna keiton kiehahtaa ja lisää kerma.

Ohje: ** ½
Minulla on kova usko siihen, että yksinkertaisista aineksista saa hyvää ruokaa. Tämä ohje vaikutti juuri sellaiselta: muutama hyvä raaka-aine ja nopea tehdä. Ohjekin vaikuttaa pätevältä, vaikka rosmariinin suhteen tekisin vähän toisin. Ohjeen mukaan rosmariineista riivitään vain lehdet uuniin, mutta itse laittaisin oksat kokonaisina, ja ottaisin ne pois ennen soseuttamista. Ainakaan meidän sauvasekoittimella se ei mennyt hienoksi, vaan lehdet jäivät kokonaisiksi ja olivat vähän ikäviä sattumia valmiissa keitossa.

Maku: *
Ulkonäkö ei ole houkutteleva: keitto ei ole läheskään niin ihanan ja herkullisen punaista kuin lehden kuvassa (photoshopattu?). Eikä keitto maistu oikein miltään, vaan maku on todella pliisu. Rosmariinin lehdet tuntuvat hampaissa, mutta eivät oikein maistu. Kaiken lisäksi tästä tulee neljä linnun annosta, mutta aikuisten oikeasti ohjeesta saa kaksi keittoannosta. Kaikin puolin hyvältä kuulostava ohje, mutta aikamoinen pettymys.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s