Lihapullat tomaattikastikkeessa

Lihapullia uudella tavalla. Sitä oli tarjolla tällä viikolla Kiurunpesän keittiössä. Löysin MeNaisista (39/2015) lihapullavuoan ohjeen, jota päätin kokeilla. Ihan vain saadakseni vaihtelua normilihapullille.lihapullavuoka2

Lihapullavuoka

4 ANNOSTAFullSizeRender (1)
VALMISTUSAIKA 45 MIN
1 annos lihapullataikinaa
vaalea leipä
1 ps juustoraastetta
TOMAATTIKASTIKE
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 rkl punaviinietikkaa
2 prk tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
1 oksa rosmariinia
1 ½ tl suolaa
1 tl hunajaa

  1. Aloita valmistamalla tomaattikastike. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä kattilan pohjalla öljyssä 5 minuuttia ja lorauta joukkoon etikka. Lisää tomaattimurska, pyree ja rosmariinin oksa. Anna porista miedolla lämmöllä ja tee loput valmistelut.
  2. Valmista lihapullataikina perusohjeen mukaan. Siivuta leipä. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  3. Lado vuoan pohjalle vaalea leipä. Pyöritä pullat ja asettele ne leipäsiivujen päälle. Poista tomaattikastikkeesta rosmariinin oksa ja kaada kastiketta tasaisesti pullien päälle ja väleihin. Laita uuniin kypsymään 15 minuutiksi. Lisää sitten juustoraaste ja kypsennä vielä 5 minuuttia.

lihapullajamuumiOhje: *
Ensin homma vaikuttaa selevältä, mutta tarkempi tutkiskelu herättää vain kysymyksiä. Ilmeisesti tarkoitetaan isoja, 500 gramman tomaattimurskapurkkeja. Noita juustoraastepussejakin on erikokoisia, niin ilmeisesti tarkoitetaan sellaista pienempää? Varmaan suola ja hunajakin on tarkoitus laittaa kastikkeeseen yhtä aikaa rosmariinin ja tomaattiaineksien kanssa yhtä aikaa?

Maku: **-
Armoton kriitikkoraati kokoontui keittiön pöydän äärelle ja tuomio oli: ihan OK, mutta mitä kovia paloja tässä on (tomaattimurska) ja tämä leipä on pahaa. Olin ihan samoilla linjoilla, että leipä on ihan vetistä ja turha. Itse lihapullat olivat sellaisenaan myös vähän mauttomia. Eikä ihme, sillä ohjeen mukaan niihin ei tule mitään mausteita. Olin kyllä vallaton kokki ja laitoin mustapippuria niihin. Tomaattikastikkeessa haudutetut lihapullat ovat muuten kyllä ihan kehityskelpoinen ajatus.

lihapullavuoka1Kiurunpesän muutos:
Vähän tuunaamalla tästä saa ihan kelvon ruokalajin. Aion kokeilla tätä seuraavin muutoksin uudelleen: Ensinnäkin lihapulliin pitää laittaa mausteita, ainakin mustapippuria ja jotain yrttiä. Toisekseen teen tomaattikastikkeen paseeratusta tomaatista, jonka sekaan surautan sipulitkin tasaiseksi. Kolmanneksi jätän sen leivän pois kokonaan. Se on ihan turha siellä. Neljänneksi laitan huomattavasti vähemmän juustoa ja käytän emmentalin sijasta mozzarellaa.

Advertisement

One thought on “Lihapullat tomaattikastikkeessa

  1. Päivitysilmoitus: Paahdettu pettymys | Kiurunpesän keittiössä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s