Pastaviikon huipennus

Lupasin pastaviikon huipennukseksi paljastaa yhden omista resepteistäni. Pasta bolognese on muksujen ehdoton lemppari, joten valitsin sen. Ja kieltämättä bolognese on omasta mielestänikin hyvää, tein tätä usein jo yksin asuessani. Vuosien varrella olen tehnyt tämän niin monta kertaa, että pyöräytän tämän vaikka unissani – täydellinen arkiruoka siis. Alkujaan olen varmasti tehnyt kastikkeen jonkin ohjeen pohjalta, ja olen napannut lisäinspistä kohdalle osuneista bolognese-kastikkeista.

pastabolognese (3)

Spagetti bolognese

neljälle

oliiviöljyä
sipuli
1–2 valkosipulin kynttä
400 g naudan jauhelihaa
500 g tomaattimurskaa (tai paseerattua tomaattia, jos ei tykkää tomaattisattumista)
tuubillinen tomaattipyrettä
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
½ tl kanelia
basilikaa
spagettia

Lorauta pannulle öljyä. Pannun lämmetessä silppua sipulit. Kuullota sipuleita kuumalla pannulla hetki. Lisää jauheliha. Kun jauheliha on ruskistunut lisää tomaattimurska ja -pyre sekä sokeri, suola, mustapippuri ja kaneli. Lisää tarvittaessa loraus vettä. Anna hautua kannen alla pienellä lämmöllä vähintään 20 minuuttia. Bolognese-kastikehan vain paranee mitä pidempään sen antaa hautua. Lisää vähän enemmän vettä, kun haudutusaika on pidempi. Kastikkeen hautuessa keitä pasta suolatussa vedessä.  Lisää reilusti basilikaa vähän ennen tarjoilua. Jos tarjolla on tuoretta basilikaa, niin käytän sitä, mutta useimmiten meidän kaapista löytyy kuivattua. Maista ja lisää mausteita oman maun mukaan.

”Kiitos, äiti. Hyvää oli!”

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s