Lauantain iloksi ihan muuten vaan

mariannetrifle1

Lärvikirjassa tuli viime viikolla vastaan Marianne-triflen ohje, joka vaikutti sen verran herkulta, että päätin kokeilla sitä lauantai-illallisen jälkiruuaksi, vaikkei mitään erityistä syytä jälkkäriherkuttelulle ollut. Aina ei onneksi tartte olla syytä. Ohje löytyy Fazerin sivuilta.

Marianne-trifle
mariannetrifle3Ainekset
1 pkt (365 g) Fazer Marianne-täytekeksejä
2 dl kuohukermaa
250 g mascarpone-tuorejuustoa
1 dl Fazer Marianne Crush -rouhetta
1 rkl sokeria
1 litra tuoreita tai pakastemarjoja, kuten mansikoita, mustikoita ja herukoita
koristeluun mintunlehtiä

 

Tee näin
Valmista täytekerros: mittaa kerma ja mascarponejuusto kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Mausta vaahto Marianne Crush -rouheella ja sokerilla. Murenna Marianne-täytekeksit käsin. Kerrosta lasiseen tarjoiluastiaan kerroksittain keksejä, täytekerrosta sekä marjoja. Anna maustua jääkaapissa tarjoiluhetkeen.

Ohje: ***-
Tämä ei vaadi ihmeempiä kokki- tai leivontataitoja. Ainoastaan mietityttää, että monelleko tästä oikein tulee?

mariannetrifle2

Lopputulos: **½
Minulla on tapana kikkailla näiden satsikokojen kanssa ja niinpä tein tätäkin vain puolikkaan annoksen. Ohjeen puolittamalla tuli neljä Kartio-lasillista jälkiruokaa eli ihan tarpeeksi syötävää. Itse asiassa jopa hiven pienempi annos olisi riittänyt eli täyden ohjeen mukaisesti tästä riittäisi kahdelletoista ruokailijalle jälkkäriä. Lopputulos on joka tapauksessa ihanan raikas. Triflessä yhdistyy mascarpone-kuohukermavaahdon pehmeys, keksien pureskeltavuus ja marjojen kirpeys.

Kiurunpesän vinkki:
Ehkä hiven itsestäänselvää, mutta pakastemarjoista kannattaa valuttaa ylimääräiset nesteet pois ennen kokoonpanoa. Trifle-maljoja ei kannata myöskään seisottaa jääkaapissa liian kauan, ettei kekseistä tule vetisiä, sillä se olisi ikävää.

Advertisement

2 thoughts on “Lauantain iloksi ihan muuten vaan

  1. Näiden kuvien perusteella himosin tätä jälkkäriä noin viikon, mutta onneksi tänään sain vihdoin sitä tehtyä..olipa herkullista ja samalla ihanan raikasta! Alkuperäinen annoskoko on kyllä valtava, tuosta puolikkaastakin riittää hyvin neljälle hengelle. Kiitos vinkkauksesta siis koon suhteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s