Avomaan nostalgiaa

Olimme vuosi sitten kesällä työkavereiden kanssa lounaalla Korjaamolla ja tarjolla oli jotain sellaista, mitä ei kyllä ole ihan hetkeen tullut syötyä: etikassa säilöttyjä kurkkuja. Näitä siinä sitten fiilisteltiin oikein joukolla, että maistuvatpa ihan mummolalta. Mummolassa joskus lapsuudessa etikkakurkkuja olen tainnut viimeksi syödäkin. Nyt kun avomaan kurkkuja taas saa, niin koin pakottavaa tarvetta kokeilla kurkkujen maustamista itsekin. Ohjeen nappasin kotoliving.fi-sivuilta.

etikkakurkut (2)

Etikkakurkut

 • 1/2 kg avomaankurkkuja (3 isoa)
 • 2 dl vettä
 • 1 dl väkiviinaetikkaa
 • 1 dl sokeria
 • 1,5 tl suolaa
 • kourallinen tuoretta tilliä

Kaada nesteet ja sokeri ja suola pulloon, hölskytä niin kauan, että sokeri liukenee. Kuori kurkut ja viipaloi ne hyvin ohuiksi siivuiksi. Kaada kurkkuviipaleet, etikkaliemi ja nypitty tilli kannelliseen astiaan maustumaan. Nauti lisukkeena tai leivän päällä.

Ohje: **
Muuten ihan hyvä, mutta kauanko näiden tarttee maustua?

etikkakurkut (3)

Lopputulos: **+
Aijjettä, kyllä maistuivat itse tehtynäkin ihan mummon kurkuille. Maistoimme kurkkuja ensimmäisen kerran jo parin tunnin maustumisen jälkeen, eikä maku ollut vielä kovin voimakas. Noin vuorokauden jälkeen etikka maistui just sopivasti. Puolen kilon kurkkusatsista tuli sopiva määrä ainakin meidän kahdelle syöjälle.

Advertisement

3 thoughts on “Avomaan nostalgiaa

 1. Ravistelehan purkkia, johon olet jo kurkut lisännyt muutama minuutti, niin ne valmistuvat heti.
  Tämä oli Vaarini ohje.
  Maria

 2. Päivitysilmoitus: Hölskykurkkuihin vähän potkua | Kiurunpesän keittiössä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s