Random arkiruokaa

Arkiruokien keksiminen on välillä yhtä tuskaa ja säännöllisesti kaipaan jotain muuta kuin makaronilaatikkoa ja lihapullia, vaikka molemmat hyviä ovatkin. Nyt valkkasin ohjeen ihan randomilla: otin käteen ihan vain jonkun keittokirjan hyllystä ja avasin sen randomilla jostain kohtaa. Ja kohdalle osui juustoinen porokeitto, keittokirjaksi sattui Pirkan paras keittokirja (2001).

Juustoinen porokeitto
(ohje neljälle)

1 pkt (240 g) Pirkka-poronkäristystä
1 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
1 l vettä
1 lihaliemikuutio
1 rkl viherpippureita
2 ps (à 250 g) Pirkka-kasvissuikaleita
1 rs (200 g) sulatejuustoa

Kuumenna paistokasarin pohjalla öljy. Lisää jäinen lihapala. Käännä melko nopeasti ja raaputa haarukalla kerros lihaa irti pannulle. Käännä jälleen ja tee samoin toiselle puolelle. Jatka näin kunnes koko lihapala on riivitty pannulle.
Jatka paistamista kunnes liha saa väriä, ja ripottele jauhot päälle. Sekoita hyvin ja lisää vähän vettä. Sekoita kunnes keittopohja sakenee ja kiehahtaa. Lisää taas vettä.
Kun seos kiehuu tasaisena, voit lisätä loput vedestä. Murenna joukkoon lihaliemikuutio ja viherpippurit kämmenellä rikkihierrettyinä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia.
Lisää kasvissuikaleet ja keitä vielä 5–10 minuuttia. Sulata joukkoon sulatejuusto ja kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa keiton kanssa tuoretta leipää, esimerkiksi rieskoja.

Ohje: **pirkka_porokeitto
Ohje on selkeä ja helppo seurata.

Lopputulos: **
Tein keiton porojauhelihasta ja ostin jotain ihan muuta kasvissuikaletta kuin noita pojan nimellä nimetyn tuotesarjan (kävin siinä kilpailevassa hypermarketissa ruokaostoksilla). Kotona vasta aloin tavata kasvissuikaleiden tuoteselostetta tarkemmin ja vähän arvelutti, kun pussissa oli porkkanaa, lanttua, palsternakkaa ja purjoa, että jäänkö kaipaamaan perunaa. Mielestäni porokeitto nimittäin kaipaa perunaa ja siinä ohjeen mukaisessa suikalesekoituksessa on perunaa. En lopulta huomannut potun poissaoloa ollenkaan. Sen sijaan viherpippuri maistui minun makuuni liikaa, mutta toista koemaistajaa se ei häirinnyt. Joka tapauksessa soppa, jota voisi tehdä toistekin.

Kiurunpesän muutos:
Seuraavalla kerralla taidan laittaa öljyn sijasta voita.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s