Juhannus tulloo

Loistavien grillauskelien ja lähestyvän juhannuksen kunniaksi jaettakoon yksi Kiurunpesän lempparimarinadiohje. Täytyy tunnustaa, etten muista mistä olen tämän ohjeen löytänyt, todennäköisesti jostain lehdestä joko kesällä 2010 tai 2011. Kiloklubin sivuilta löytyi sama ohje, mutta voin vannoa, etten sieltä sitä ainakaan ole napannut.

Seesambroilerivartaat
4 broilerin rintafilettä
seesaminsiemeniä
grillitikkuja

Marinadi
seesambroileri1 dl soijaa
1 rkl seesamöljyä
1 dl vettä
¾ dl sokeria
pieni pala inkivääriä
½ dl tuoretta korianteria

  1. Leikkaa fileet ohuiksi suikaleiksi. Yhdestä fileestä tulee neljä suikaletta.
  2. Sekoita marinadi, lisää mausteet (inkivääri kuorittuna ja raastettuna).
  3. Lisää broilerit marinadiin vähintään kolmeksi tunniksi.
  4. Kostuta grillitikut. Pujota broilerit tikkuihin, laita tikut uunivuokaan, lisää pohjalle marinadia ja päälle siemeniä.
  5. Paista 175 asteessa 20 minuuttia.

Ohje: ***-
Marinadiliemien sekoittaminen ei nyt niin vaikeaa ole. Toisekseen en voi oikein arvostella ohjeen seurattavuutta, koska olen käsin kirjoittanut tämän itselleni ylös, joten todennäköisesti resepti ei sanasta sanaan olen alkuperäinen.

Lopputulos: ***-
Tein näistä vartaita tasan kerran. Sen jälkeen ohjeella on marinoitu kanaa ilman tikku- ja seesamsiemenkikkailuja. Ja uunin sijasta kanat on grillattu. Seesamöljy maistuu grillatussa lihassa voimakkaimmin ja kanasta tulee törkeän hyvää.

Kiurunpesän muutos:
Kiurunpesässä asuu yksi syöjä, joka ei oikein perusta korianterista, joten pääsääntöisesti teen tämän ilman sitä. Toimii silti. Muutaman kerran olen marinoinut tällä reseptillä kanaa ex tempore niin, ettei tuoretta inkivääriä ole ollut käytettävissä ja laittanut jauhettua inkivääri. Maku ei ole yhtä voimakas, mutta hätätapauksessa onnistuu näinkin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s