Pellillinen sämpylää

Lapsen saikkupäivän ratoksi innostuin leipomaan pikku apulaisen kanssa sämpyläruutuja välipalaksi, sillä aamupuuroa keitellessä huomasin hiutalepaketin kyljestä niiden ohjeen. Kyseessä on siis Nalle Kaura&Ruis -puurohiutaleet.

Nallen sämpyläruudut
(uunipannullinen, 24 palaa)

5 dl vettä
3 dl Nalle Kaura&Ruis -hiutaleita
1 ps Sunnuntai Kuivahiivaa
2 rkl siirappia tai sokeria
1 tl suolaa
½ dl öljyä tai sulatettua margariinia
7 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja

nallen_sämpyläruudutLisää +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen hiutaleet, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää siirappi, suola, öljy ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina reunalliselle uunipannulle leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle vähän jauhoja ja taputtele taikina tasaiseksi levyksi (n. 25×30 cm). Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Voitele leivän pinta vedellä ja ripottele pinnalle hiutaleita. Leikkaa taikinapyörällä levy neliöiksi. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Ohje: ***-
”Sekoita ainekset” – jää vaikutelma, että taikinasta tulee niin löysä, että pelkkä sekoittaminen riittää. Ei kuitenkaan riittänyt, joten ihan piti alustaa kunnolla jauhot taikinaan. Muuten ohje kuuluu kategoriaan helppo ja selkeä. Kun taikina vain levitetään pellille, niin tämä on vaivaton tapa tehdä sämpylöitä 🙂

Lopputulos: ***
Itseleivotut, tuoreet sämpylät ovat törkeen hyviä. Piste. Päälle ei tarvitse muuta kuin margariinia, ja ehkä siivun juustoa. Vetelin lämpimänä kolme palaa ja enemmänkin olisi mennyt, mutta onnistuin hillitsemään itseni. Pellillinen sämpylöitä oli hävinnyt seuraavaan aamuun mennessä.

Advertisement

One thought on “Pellillinen sämpylää

  1. Päivitysilmoitus: Hiivan jämät käyttöön | Kiurunpesän keittiössä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s