Tehouunin tepposet

Tämän viikon (3.12.2015) HS Torstain ruokasivut herauttivat veden kielelle sen verran pahasti, että piti kokeilla lakritsimanteleita heti. Lakritsi uppoaa minuun, joten ohje puhutteli jo otsikollaan: Lakritsimanteleihin jää koukkuun. Ohje ja siihen liittyvä juttu löytyvät myös täältä.
lakritsimanteli3

Lakritsimantelit

1½ tl vettä
½ tl suolaa
1 tl sokeria
3 tl lakritsijauhetta
100 g kuorellisia manteleita

 Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.
• Mittaa kulhoon vesi, suola, sokeri ja noin puolet lakritsijauheesta. Sekoita hyvin.
• Lisää mantelit seoksen joukkoon, sekoita.
• Laita leivinpaperi pellin päälle. Levitä mantelit leivinpaperille yhteen kerrokseen. Nosta pelti kuumaan uuniin 7 minuutiksi.
• Nosta pelti uunista, sekoittele mantelit irtonaisiksi.
• Sekoita loput lakritsijauheesta manteleiden joukkoon.

Huom! Eri valmistajien lakritsijauheissa on eroja. (Ohje on kokeiltu Kung Markatta -merkkisellä jauheella.) Maista manteleita, kun ne tulevat uunista. Jos ne maistuvat voimakkaasti lakritsilta jo silloin, vähennä pintaan tulevan lakritsijauheen määrää.

Ohje: ***-
Ronskilla otteella kun on tottunut kokkaamaan, niin näin pienen määrän tekeminen tuntuu vähän piperrykseltä. Muuten simppelin oloinen ohje, mutta jäin miettimään, että pitäisikö toinen kierros lakritsijauhetta sekoittaa vielä kuumiin manteleihin.lakritsimanteli1

Maku:
Huonot pojot eivät ole ohjeen vika. Meidän tehouunimme teki minulle tepposet (ei ollut eka kerta). Tietoisena uunin tehokkuudesta, laitoin asteita vähemmän kuin ohjeessa mainitut 200 astetta (noin 180 astetta). En sitten jäänyt uunin viereen kytikselle, vaan nostin mantelit uunista, kun munakello pirisi seitsemän minuutin kohdalla. Nauratti jo tässä vaiheessa, sen verran hyvin paahtuneita mantelit olivat. Sähläsin välissä jotain muuta ja mantelit ehtivät jäähtyä ennen kuin laitoin lakritsijauheen. Oletin, että jauhe tarttuisi tiukemmin manteleiden pintaan, mutta ei. Olisiko jauhe tarttunut lämpimiin manteleihin paremmin? Vastaus varmaan selviää seuraavalla kerralla, sillä näitä on pakko kokeilla uudestaan. Uusintakierros polttamatta manteleita. Nyt savun/palaneen maku peitti lakritsin maun aika pahasti alleen.lakritsimanteli2

Advertisement

One thought on “Tehouunin tepposet

  1. Oli pakko kokeilla näitä uudestaan ja tällä kertaa lakritsimantelit onnistuivat paremmin. Lakumantelit jakoivat mielipiteitä, koemaistajan mielestä törkeen hyviä, mutta omasta mielestäni eivät nyt niin erikoisia. Ei ainakaan ”jäin koukkuun, en voi lopettaa näiden syömistä” -tyyppisesti huippuhyviä kuten Hesarissa luvattiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s