Eipä olisi tullut mieleen

Joulu ei ole joulu ilman itsetehtyä sinappia. Paljastin jo viime jouluna lempisinappini ohjeen, mutta joka vuosi täytyy kokeilla jotain muutakin ohjetta. Tämä vuonna Ruokapirkka talvi -lehdestä (4/2015) bongasin mustaherukkasinapin ohjeen. Kaikenlaisilla muilla mausteilla olen höystänyt sinappia, mutta eipä olisi tullut mieleen laittaa mustaherukkamehua. Ohje löytyy myös täältä.

Mustaherukkasinappi

AINEKSETmustaherukkasinappi2
1 dl sinappijauhetta (Colman`s)
1 dl sokeria
1 prk (2 dl) vispikermaa
kananmunaa
3/4 dl laimentamatonta mustaherukkamehua

VALMISTUS (alle 15 min)
1. Sekoita sinappijauhe ja sokeri kattilassa. Lisää kerma ja kananmunat. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee ja kiehahtaa.
2. Sekoita jäähtyneeseen sinappiin mehu. Kaada sinappi yhteen isoon tai kahteen pienempään tölkkiin. Säilytä jääkaapissa.

Ohje: ***-
Sinapin teko ei ole vaikeaa. Tai ainakaan sen ei pitäisi olla.

mustaherukkasinappi1Maku: **
Sinappi jäi aika veteläksi. Olisiko tämän pitänyt sittenkin kiehua vähän pidempään? Seos ehti kiehahtaa vain hetken, mutta ei todellakaan saeta, kun jo nostin kattilan levyltä jäähtymään. Myönnän, että luin ohjetta tässä kohtaa vähän huonosti ja huomasin vasta nyt, että ohjeessa lukee ”kunnes seos sakenee”. Niin tai näin, mutta ihan syötävää tästä tuli. Mustaherukkaa maistuu aika vienosti, mutta sinappi sopivan tymäkästi. Maku varmaan tasoittuu vielä. Minun mustaherukkasinapistani tuli huomattavasti harmaampaa kuin mitä lehden kuvassa oleva sinappi on, mikä oli vähän epämiellyttävä yllätys. Jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä sinapin lahjaksi saava tuumaa siitä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s