Punaista pöytään

Laiskuus ja kyllästyminen salaatteihin – kaksi syytä, joiden takia olen viime aikoina syönyt säilöttyjä punajuuria melkein joka ruualla. Niitä kun viikolla puputti niin tuli mieleen, että viikonloppuna voisi tehdä ihan jotain kunnollistakin punajuurista. Päädyin punajuurten ja vuohenjuuston perinteiseen, mutta erittäin toimivaan yhdistelmään. Punajuuri-vuohenjuustopaistoksesta on erilaisia versioita, tällä kertaa Google arpoi reseptin K-ruoka-sivustolta.

Vuohenjuustopunajuuret

6 annosta
AINEKSET
n. 1 kg punajuuria (tuoreita)
1 tl timjamia
n. ¼ tl suolaa
1 pkt (200 g) Pirkka-vuohenjuustoa
½ rkl juoksevaa hunajaa
¼dl pinjansiemeniä

VALMISTUS (yli 60 min)vuohenjuusto-punajuuri (1)
1. Pese punajuuret ja keitä kypsiksi suolalla (noin 1 tl suolaa litralle vettä) maustetussa vedessä, noin 45 minuuttia. Keittoaika riippuu punajuurien koosta. Kokeile kypsyyttä tikulla.
2. Kaada punajuurista vesi pois. Kuori ne kuumina. Viipaloi punajuuret voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle timjamia ja suolaa.
3. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi ja levitä punajuurien päälle. Valuta pinnalle hunajaa ja ripottele koristeeksi pinjansiemeniä.
4. Kuumenna vuokaa 200 asteessa uunin toiseksi ylimmällä tasolla 10-15 minuuttia. Vuohenjuustopunajuuret sopivat tarjottavaksi kinkun kanssa tai pikkulämpimänä

vuohenjuusto-punajuuri (2)

Ohje: **punajuurikäsi
Helppoa kuin heinänteko, ainakin melkein. Keittelen punajuuria sen verran harvoin, että aina on vähän arpomista, milloin punajuuret ovat kypsiä. Työläin (ja sotkuisin) osuus on punajuurien kuoriminen, mutta muuten vuohenjuustopunajuuret on helppo tehdä.

Maku: **½
Aaah, nämä on hyviä. Täytyy myöntää, että laitoin ohjetta runsaammalla kädellä hunajaa, timjamia ja pinjansiemeniä. Olen tehnyt joskus tätä niin, että pinjansiementen sijasta laitoin saksanpähkinöitä, ja ne ehkä toimivat punajuurien ja vuohenjuuston kanssa vielä paremmin. vuohenjuusto-punajuuri (3)Jouluhan vuohenjuustopunajuurista vahvasti tulee mieleen, mutta näin hyvää lisäkettä on turha lokeroida pelkästään jouluruuaksi. Mitään ex tempore -ruokaa tämä ei ole, mutta aivan loistava lisäke viikonloppuruuille. Me söimme näiden kanssa raclette-henkisesti sulatettua juustoa, naudan ulkofilettä ja pannulla käytettyjä kasviksia.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s