Mene metsään

Mustikka-aika parhaimmillaan. Mikä syy livahtaa pienelle metsäretkelle, eikä edes tarvitse lähteä kauas, kun on jo herkkuapajilla. Meillä alkaa olla vähän niin kuin kesäperinne käydä esikoisen kanssa kaksistaan mustikassa. Kykimme siellä sen verran, että saamme piirakkamarjat ja vähän maistiaisia kerättyä. Pienemmän poimijan  kärsivällisyys ei sen pidemmälle vielä riitä. Mustikkapiirakan ohjekin on jo vuosia sitten hyväksi havaittu. Tuoreet mustikat pääsevät loistamaan tässä yksinkertaisessa luottoreseptissä, joka on julkaistu Neljä vuodenaikaa – Kodin ruokavuosi -kirjasessa (Valio Oy, 2000).

mustikkapiirakka1

Mustikkapiirakka

12 annosta
100 g Valion voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruis- tai kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

mustikkapiirakka3Täyte:
2 dl Valio kermaviiliä
1 muna
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4-5 dl mustikoita
(2 tl perunajauhoja)

Vatkaa voi ja sokeri. Lisää muna sekä kuivat aineet. Levitä seos uunivuokaan (halkaisija 27 – 30 cm). Sekoita kermaviiliin muna ja sokerit. Ripota pohjataikinalle mustikat. (Jos käytät pakastemustikoita, lisää niihin 2 tl perunajauhoja.) Kaada päälle kermaviiliseos. Kypsennä 200 asteessa noin 30 min.

Ohje: **1/2
Olen tehnyt tämän nyt niin monena vuotena, että osaan ohjeen jo melkein ulkoa. Pitää ainoastaan tarkistaa, että paljonko mitäkin raaka-ainetta tarkalleen ottaen tarvitaan. Mustikkapiirakka tällä ohjeella on helppo ja nopea tekaista vaikka yllätysvieraille. Tykkään myös, että pohjaan on käytetty myös hiutaleita, eikä pelkästään vehnäjauhoja.

mustikkapiirakka2

Maku: **1/2
Tämä on sen verran herkkua, että reseptin löydettyäni en ole muita mustikkapiirakkaohjeita edes kokeillut. Ja hyvin näytti maistuvan myös muulle seurueelle, kun tämän pöytään lauantaina nostin. Neljä aikuista ja kolme lasta vetelivät piirakan käytännössä kokonaan. Parasta on, että mustikkapiirakka maistuu nimenomaan sellaisenaan, eikä se kaipaa kaverikseen enää erikseen esimerkiksi vaniljakastiketta tai -jäätelöä. Kermaviili tuo pehmeyttä ja mehevyyttä piirakan rakenteeseen ja makuun niin hyvin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s