Pikku pupunen, pikku pupunen

Erehdyin liittymään Fazerin FB-tykkääjien joukkoon. Nyt sieltä tulee päivittäin vastaan mitä ihanampia leivontaohjeita. Niin ihania, että muutaman viikon on ollut kova leipomishimo päällä. Lopulta ajattelin, että kyllä pääsiäisen kunniaksi yksi kakku leivotaan. Niinpä Kiurunpesän keittiössä otettiin varaslähtö pyhiin jo viime viikonloppuna, ja leivoimme pikku apulaisen kanssa Muumien kevätkakun eli sitruunavalkosuklaa-aprikoosikakun, josta tuli meidän käsittelyssämme pikku pupujen kakku. Ohje löytyy Fazerin sivuilta.

pääsiäiskakku2

Ainekset
Pohja
250 g (n. 65 kpl) Jyväshyvä kaurakeksejä
100  g voita sulatettuna
0,5 tl kardemummaa

Täyte
5-6 kpl liivatelehtiä
1 prk (410 g / 2140 g) säilykeaprikoosia
200 g Fazer sitruunanmakuista valkoista leivontasuklaata
2 dl kermaa
2 dl paksua maustamatonta jogurttia
2 dl sokeria
0,5 dl sitruuamehua

Pinnalle
100 g Fazerin sitruunanmakuista valkoista leivontasuklaata
2 dl kermaa
syötäviä kukkia (tai valmiita sokerimassakukkia)
1 pussi Fazer Muumimamman marmeladeja

Tee näin
Hienonna keksit tehosekoittimella hienoksi jauhelmaksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja kardemumma. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun suorakaiteen muotoisen vuoan pohjalle (vuoan koko n. 26 cm x 19 cm).

pääsiäiskakku4

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Valuta säilykeaprikoosit ja soseuta ne sauvasekoittimella. Sulata valkosuklaa pakkauksen ohjeen mukaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon jogurtti, sokeri, aprikoosisose sekä sulatettu suklaa. Sekoita täyte tasaiseksi. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle, peitä vuoka kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai yön yli.

Nosta kakku vuoasta leivinpaperin avulla ja siirrä se tarjoiluvadille. Sulata valkosuklaa pakkauksen ohjeen mukaan ja anna se jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon valkosuklaa. Levitä vaahto kakun pinnalle ja asettele kukkasia sekä Muumimamman marmeladeja sinne tänne kakun pinnalle.

Ohje: **
Ensimmäisen lukeman perusteella kakku on aika yksinkertainen tehdä. Silti piti pariin otteeseen kesken leipomisen palata ohjeeseen, että oliko siellä tarkempia ohjeita. Miksihän näissä keksimurusta tehtäviin pohjiin aina saa laittaa margariinia tai voita enemmän kuin ohjeessa lukee tai muuten tulee aivan liian murustuvaa kakkua? Ja voisikohan kakkuun käyttää vauvojen aprikoosisosetta, niin pääsisi vähemmällä vaivalla.
pääsiäiskakku3

En oikein luottanut siihen, että kakku nousee vuoasta ehjänä.

Maku: **+
Hyväähän tämä oli. Muksut tykkäsi, koemaistaja tykkäsi ja kollegat tykkäsivät. Valkosuklaalla ryyditetty kermavaahto tosin näytti aika rumalta kakun päällä, kummallisen ryynimäiseltä, mikä ei minun esteettistä silmääni miellyttänyt. Meidän sitruunavalkosuklaa-aprikoosikakusta tuli pikku pupun kakku eikä Muumimamman. Oikeita marmeladikarkkeja metsästettiin kolmesta kaupasta laihoin tuloksin, joten nappasin lopulta karkkihyllystä kunhan joku löytyy -ajatuksella ensimmäisen pääsiäisaiheisia karkkeja sisältävän pussin. Sitruunavalkosuklaa-aprikoosikakusta tuskin tulee meidän jokavuotista pääsiäisperinnettä, mutta se on ehdottomasti raikas vastapaino suklaamunille ja mämmille.
pääsiäiskakku1

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s