Post exchange student disorder

Tunnustan: vaihto-oppilasvuosi Amerikassa aiheutti pieniä riippuvuuksia tiettyihin ruokiin. Sen kunniaksi, että omasta vaihtarivuodestani on kulunut tasan 20 vuotta, niin jaan niistä nyt yhden. Bagelit. Greeleyssä oli ihana paikka, jossa bagelit paistettiin paikan päällä ja se oli niin suosittu, että viikonloppuaamuina sinne oli jono. Valitettavasti minulla ei ole mitään muistikuvaa paikan nimestä, kun me aina kutsuimme sitä bagel placeksi. Valikoimaa oli Amerikan malliin vaikka ja kuinka. Lisäksi päälle sai maustetuista tuorejuustoista valita mieleisensä, niissäkin oli valikoimaa ihan riittämiin, että usein oli valinnanvaikeus. Perheeni äiti, innokas kokki muuten, ei harrastanut aamupalan laittamista, joten viikonloppuaamuisin söimme usein ulkona. Bagel paikka oli yksi suosikeista.

Stockmann on mahdollistanut tämän riippuvuuden harrastamisen myös Suomessa, joten Yhteishyvän täytetyt rinkelit muuttuivat minun päässäni heti täytetyiksi bageleiksi. Lisäksi kylmäsavuhärkä on koemaistajan suosikkeja, ja itse jänkhällä kasvaneena en koskaan pane pahakseni leipäjuuston syömistä.

rinkeli3Täytetyt rinkelit
Ainekset
4 kappaletta
4 kpl vesirinkeliä
5 rkl maustamatonta tuorejuustoa
100 g leipäjuustoa
4–5 kirsikkatomaattia
50 g ohuita kylmäsavuhärkäviipaleita
rucolasalaattia

Ohjeet
Halkaise rinkelit ja sivele pinnoille tuorejuustoa. Ota esim. pienellä piparkakkumuotilla juustosta palasia. Viipaloi tomaatit. Täytä rinkelit liha- ja tomaattiviipaleilla, juustolla ja salaatilla. 

Ohje: ***
Helppo, helpompi, tämä ohje. Tästä nimenomaisesta ohjeesta haettiinkin nyt enemmän inspiraatiota kuin kokkailutaitojen testausta, jotain uutta pelkän tuorejuuston tai perusjuuston ja -kinkun tilalle.

Lopputulos: ***-
Stockmannin Herkku jätti minut pulaan tällä kertaa. Olen edelleen pöyristynyt siitä, ettei keskustan Herkussa ollut isänpäiväviikolla myynnissä bageleita. Ei yhden yhtään. Olin jo ehtinyt kuola valuen suunnitella, että aiemmin mainittujen mustikkapannareiden kanssa isänpäivän aamupalalla syödään bagelit kylmäsavuhärällä ja leipäjuustolla. Ostin sitten kokeilun vuoksi vesirinkeleitä, vaikka eiväthän ne ihan sama asia ole. Makujen yhdistelmä kuitenkin toimi sen verran hyvin, että ihan varmasti näillä aineksilla vielä lähitulevaisuudessa täytetään oikeat bagelit Kiurunpesän keittiössä.

Advertisement

2 thoughts on “Post exchange student disorder

  1. Päivitysilmoitus: Kotitekoiset pretzelit | Kiurunpesän keittiössä

  2. Päivitysilmoitus: Ystävänpäivä oli hyvä syy arkileipomiselle | Kiurunpesän keittiössä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s