Syökäämme pastaa

Laps toivoi (taas) ruuaksi pastaa. Mie päätin, että kastike tehdään tällä kertaa kanasta. Olin jo lähdössä kauppaan ostamaan peruskanapasta-aineksia, kun päätin vilkaista tarjoaisiko Google jotain uutta inspistä vanhaan tuttuun ruokaan. Törmäsin Life time story -blogissa maailman parhaaksi kanapastaksi nimettyyn ohjeeseen. Raaka-aineet vaikuttivat sen verran hyviltä, että päätin kokeilla. Itse ohjeen suora linkki on tässä.

Maailman paras kanapasta
1. Ruskista maustamaton kanasuikale ja lisää yksi sipuli sekä ripaus jauhettua cayenne-pippuria. Tällä mausteella saat määrättyä ruoan tulisuuden. Kuullota.

2. Sekoita joukkoon 2dl kuohukermaa ja 2 rkl kanafondia. Anna kastikkeen kypsyä hetki

3. Lisää kastikkeeseen 1/2 rkl kurkumaa, valkosipulia pari-kolme kynttä, 1-2 tl raastettua inkivääriä (tällä saat myös oman maun mukaan säännösteltyä ruoan lopullista makua), 2 rkl sitruunanmehua sekä 2 rkl hunajaa.

4. Kiehauta vesi ja paista (penne)pasta al dente.

5. Lisää lopuksi vielä 2dl maustamatonta jokurttia sekä ripaus suolaa. Itse käytän jukurttina nomaalia maustamatonta mutta tällä kertaa kaupassa ei ollut kuin tuota bulgariaa. Ihan hyvä oli silläkin. 

Ohje: * ½
Ohjeen seuraaminen oli kuvien takia hankalaa, ja kauppalistan teossa olisi auttanut, jos alussa olisi ollut raaka-ainelistaus (ja paljonko sitä kanaa muuten tarvitaan?). Muuten tämä on kohtuullisen helppo ohje tehdä pienistä epätarkkuuksista huolimatta.

maailman_paras_kanapasta

Lopputulos: **+
Hyväähän tästä tuli, mutta en nyt yhdellä kokeilulla menisi julistamaan tätä nimenomaista kanapastaa maailman parhaaksi. Pasta on jännällä tavalla makea. Täytyy myöntää, että kun kerta tein tätä lapsille niin laitoin todella varovaisesti cayenne-pippuria. Sitä olisi voinut laittaa enemmänkin, jotta se olisi maistunut vähän enemmän olematta kuitenkaan liian tulista miniruokailijoiden suuhun. Ehkä pieni tulisuus olisi taittanut myös makeutta vähäsen. Maistelin kastiketta jo ennen kuin lisäsin jugurtin, ja mielestäni silloin se vielä parempaa kuin lopullinen, joka olisi saanut mielestäni olla paksumpaa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s