Perusfisupiirakka

Kaveriporukan miehet lähtivät viettämään keväistä pilkkiviikonloppua (Keski-Suomessa jää kantoi vielä), joten kokoonnuimme pilkkileskien ja lasten kanssa yhteen. Kaivelin arkistojani ja löysin Valion Lämpimäisiä-kirjasta savukalakalapiiraan ohjeen, jota en ole hetkeen tehnytkään.

savukalapiiras (3)

Savukalapiiras
6–8 annosta

Pohja:
100 g Valio Meijerivoita
50 g (1 dl) musta- tai punaleimaista Valio Emmentalia raastettuna
½ dl Valio Kevytkermaa tai Valio Kuohukermaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta 

savukalapiiras (5)Täyte:
100 g purjoa
1 rkl Valio Meijerivoita
150 g perattua savukalaa, esim. savulohta tai silakkaa
½ dl hienonnettua tilliä
100 g (2 dl) punaleimaista Valio Emmentalia tai Turunmaa-juustoa raastettuna
3 munaa
1 ½ dl Valio Kevytkermaa
¼ tl valkopippuria

Sekoita pehmeään voihin raastettu juusto, kerma ja jauho-leivinjauheseos.

Levitä taikina voidellun uunivuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille. Valmista täyte. Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi ja hauduta pehmeäksi voissa. Leikkaa savukala pieniksi paloiksi. Levitä taikinapohjalle purjo, kala, tilli ja juustoraaste. Sekoita munat kerman kanssa, mausta seos valkopippurilla ja kaada vuokaan. Kypsennä 200 asteessa 30 min eli kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa salaatin kanssa.

Ohje: **+
Olen jo aiemmin todennut, että Valion ohjeet ovat loistavia luotettavuudessaan. Harvoin olen näillä epäonnistunut, vaikka niinkin on kyllä käynyt. Tämäkään resepti ei petä, vaan se on selkeä. Lisäksi savukalapiiras on helppo ja kohtuullisen nopea tehdä.

savukalapiiras (2)Lopputulos: **+
Valitsin kalaksi tällä kertaa kylmäsavustettua kirjolohta ja näin yksinkertaisista aineksista syntyy jotain näin hyvää. Piirakasta tuli ihanan mehevä ja sopivan ruokaisa. Savukalapiiras on loistava perusfisupiirakan ohje.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s