Soppa sulle, keitto mulle

Tammikuun keittoviikot jatkuvat. Innostuin linsseistä niin kovasti, että sipulikeiton jälkeen valitsin kokeiltavaksi porkkana-linssikeiton. Siinä yhdistyy porkkanasosekeitto, jota söin aiemmin tooooosi paljon ja uudet suosikkini, linssit. Lisäksi inkivääri sopii pakkaspäivän mausteeksi todella hyvin. Ohjeen nappasin viime marraskuun Yhteishyvän välissä tulleesta ruokaliitteestä. Löytyy myös netistä.

porkkana-linssikeitto (2)Porkkana-linssikeitto
4 annosta

500 g porkkanoita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl rypsiöljyä
pala tuoretta inkivääriä
½ tl kurkumaa
porkkana-linssikeitton. 5 dl kasvislientä
1 dl punaisia linssejä
2 dl kookosmaitoa
ripaus suolaa

Pese, kuori ja pilko porkkanat, sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit ja porkkananpalat öljyssä. Raasta joukkoon inkivääri. Lisää kurkuma ja kasvisliemi. Huuhtele linssit ja lisää keittoon. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Lisää kookosmaito. Soseuta ja lisää tarvittaessa kasvislientä. Mausta ja kuumenna.

Ohje: ***-
Yhteishyvän ohjeet ovat yleisesti ottaen todella selkeitä ja yksityiskohtaisia, eikä tämäkään poikkea linjasta.

porkkana-linssikeitto (3)Lopputulos: **½
Tämä oli parempaa linssikeittoa kuin se edellinen kokeilemani. Inkivääri ja kookosmaito tuovat linssien lisäksi soppaan oman twistinsä, inkivääri potkua ja kookosmaito pehmeyttä. Luulen, että tämän jälkeen porkkanasosekeitto on entinen kasviskeittosuosikkini. Kaikkien keittojen ehdottomaksi kuningattareksi tästäkään ei ole, tosin äidin tekemää lohikeittoa on suorastaan mahdoton päihittää.

Kiurunpesän muutos:
Chili sopisi varmasti tähän keittoon erinomaisesti ja toisi pientä lisäpotkua.

Advertisement

One thought on “Soppa sulle, keitto mulle

  1. Tein taas vaihteeksi tätä keittoa ja kokeilin chiliä. Ehdottomasti toimii ja tuo pienen makuun lisäpotkun, jota soppa mielestäni kaipasi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s