Toffeeta jouluun

Tarhan joulumyyjäiset oli hyvä syy kokeilla uutta pikkuleipäreseptiä. Kauppareissulla tarttui mukaan Dr. Oetkerin Hyvän joulun reseptit -vihkonen, josta löytyi kinuskiset viipalepiparit. Ne näyttivät hienoilta ja ohje vaikutti pätevältä, niin ei muuta kuin sokeria ja voita vaahdottamaan.
viipalepiparit3

Kinuskiset viipalepiparit

Ainekset:
(noin 40 kappaletta)
200 g pehmeää voita
1 ½ dl fariinisokeria
200 g Dr. Oetker Toffeekastiketta (1 pullo)
5 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
2 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
Koristelu:
1 ps Dr. Oetker Tummasuklaarakeita
Dr. Oetker Valkosuklaarakeita
Dr Oetker nonparelleja tai strösseleitä
1 ps Dr. Oetker Fudgepaloja

  1. viipalepiparit1Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon toffeekastike. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita taikinaksi.
  2. Muotoile taikinasta kaksi pitkää, n. 25 sentin tankoa: Laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Jätä tankojen väleihin leviämisvaraa. Painele niitä vähän litteämmiksi.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes tangot ovat kauniin ruskeita. Leikkaa tangot hieman jäähtyneinä terävällä veitsellä noin 3 sentin viipaleiksi. Jos haluat kovempia pikkuleipiä, niin laita viiplaeet vielä uunin jälkilämpöön n. 5 minuutiksi.
  4. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
  5. Sulata suklaat. Valuta niitä raidoiksi pipareille. Koristele nonparelleilla.

Ohje: **
Ohjeen perusteella viipalepiparit ovat kohtalaisen helppo pyöräyttää tarjottavaksi tai myytäväki. Vieläpä kohtalaisen vähäisillä aineksillä, tosin koristeeksi ehdotetut fudgepalat meinasivat jäädä pois kokonaan. Löysin niitä vasta kolmannesta kaupasta.

viipalepiparit4Maku: **
Kinuskiset viipalepiparit ovat nopea tapa saada aikaan hienonnäköistä tarjottavaa. Maku on lupauksensa mukaisesti kinuskinen. Omassa suussa nämä olivat ihan siinä rajalla, että ovatko öklönmakeita. Koemaistajakin totesi, ettei näitä nyt kovin montaa kerralla syö.

Koristeraidoiksi riittää vain puoli pussia per suklaalaatu. Sulatin ihan turhaan molempia koko pussillisen, sillä suklaata jäi aika paljon yli. Jos teen näitä toiste, niin ehkä jätän tumman suklaan pois kokonaan, sillä valkosuklaa, fudgepalat ja koristeet riittävät koristeiksi. Fudgepalojakaan ei mennyt koko pussillista. Minulla piparit ehtivät myös jäätyä vähän turhan pitkään ja leikkausvaiheessa pötköt murenivat vähäsen reunoilta.

viipalepiparit2

Tätä postausta ei ole tehty yhteistyössä Dr. Oetkerin kanssa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s