Kiurunpesän pastaviikko

Lapset jos saisivat päättää, niin söisimme aina vain pastaa ja makaronia. Tällä viikolla oli helppo luvata, että syömme jompaakumpaa joka päivä. Niinpä myös blogi viettää pastanmakuista teemaviikkoa. Loppuviikosta saatan paljastaa myös yhden omista pastaresepteistäni. Aloitetaan ihan perusarkipöperyksellä, jonka ohjeen löysin Yhteishyvästä loppukesällä. Tonnikala-spagettivuoka on julkaistu Yhteishyvä Ruoka -lehden elokuun numerossa ja löytyy myös täältä.

tonnikalapasta (2)

Tonnikala-spagettivuoka

3 annosta

tonnikalapasta (1)

Uuniin menossa.

250 g spagettia
1 prk tonnikalaa öljyssä
1 prk (400 g) basilika-tomaattikastiketta
2 dl juustoraastetta
1 tl oreganoa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
6-8 kirsikkatomaattia
(lehtikaalia)

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä puolet spagetista pienen uunivuoan pohjalle. Lisää päälle tonnikala ja puolet kastikkeesta ja juustoraasteesta. Ripottele päälle oreganoa ja pippuria. Lisää toinen kerros spagettia, kastiketta ja juustoa. Pane pinnalle puolitetut tomaatit. Mausta. Lisää halutessasi vuoan pinnalle öljytilkassa pyöräytettyjä lehtikaalin palasia. Ne rapeutuvat uunissa. Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Ohje: ***-
Just niin simppeli, kun arkiruaan pitääkin olla. Ihmettelen vain, että mitähän basilika-tomaattikastiketta tarkalleen ottaen tähän olisi tarkoitus laittaa. Laitoin yrteillä maustettua tomaattimurskaa.

tonnikalapasta (3)

Maku: **
Minun mielestäni tonnikala-spagettivuoka oli hyvää, loistavaa vaihtelua bologneselle, lasagnetelle ja makaronilaatikolle, jotka muodostavat meillä arkisten pastaruokien topkolmikon. Jälkikasvu sen sijaan nyrpisteli nenäänsä, mutta aion silti tarjota vuokaa niille uudelleen. Se täytyy myöntää, että tonnikala-spagettivuoka ei kestänyt uudelleenlämmitystä ihan niin hyvin kuin nuo top3:n pöperöt, vaan se kuivahti vähän liikaa. Ongelman voi ehkä ratkaista laittamalla enemmän kastiketta? Siitä huolimatta seuraavalla kerralla teen heti tuplasatsin, kun samalla vaivalla saa useamman päivän ruuan. Ja taidan laittaa tonnikalaa triplasatsin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s