Pätkäisen mutakakun pöytään

Minun täytyy ehkä erota Fazerin FB-tykkääjistä. Toisen kerran lyhyen ajan sisällä leivotutti vain, koska kohdalle osui ohje, jota en voinut vastustaa. Työkavereiden kiusaukseksi ja perjantain kunniaksi pyöräytin uuniin Pätkis-mutakakun. Ohje löytyy siis Fazerin sivuilta.

pätkis1

Annan Pätkis-mutakakku

Ainekset
175 g voita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl Fazer Ögon Cacao -kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 pussi (140 g) Fazer Pätkis Mini Bites

Tee näin
Sekoita kuivat aineet leivontakulhossa. Sulata voi ja sekoita voisula sekä kananmunat kuvien aineiden joukkoon. Rouhi Pätkis Mini Bites -palat ja lisää rouhe taikinan sekaan. Lusikoi taikina piirasvuokaan (halkaisija n. 20–22 cm). Paista 175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä hieman raa’aksi. Tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

Ohje: ***-
Tämähän on melkein oppikirjaesimerkki Kiurunpesän keittiössä arvostetuista ohjeista: raaka-aineet sekaisin -leivontaa, tasamitat ja järkevä raaka-aineiden käyttö. Ei mitään piperrystä tai pikkusievää näpertelyä. Helppoa ja nopeaa arki-illan leipomista, mutta millä tasolla kakku pitää paistaa? Miinus siitä.

pätkis2

Maku: **1/2
Pätkis-mutakakku on varmasti parhaimmillaan uunilämpimänä, sen verran jäähtyneenä, että päälle pyöräytetty vaniljajäätelöpallo vähän sulaisi. Aamukahvin seuraksi töihin leivottu kakku ei tietenkään enää ollut lämmin, mutta onneksi hetki mikrossa lämmitti kakkupalaa sen verran, että sisus muuttui jälleen ihanan mutakakkumaiseksi. Valitettavasti jätskii ei nyt ollut, mutta työpaikalla kakkua kehuttiin muun muassa sanoilla taivaallisen hyvää, joten kyllä tämä menee teen uudelleen -listalle. Taidan kokeilla tätä seuraavan kerran jälkkäriksi vadelmakastikkeen ja vanhan ajan vaniljajäätelön kanssa.

Fazerin sivuilla oli vaikka kuinka ja monta Pätkis-leivontaohjetta. Olin pitkään suunnitellut silikonisten muffinssivuokien hankkimista kunnes tämän kevään Hulluilta Päiviltä vihdoin hankin ne, mutta en ole vielä ottanut vuokia käyttöön. Ehkä Pätkis-muffinssit voisivat olla ekat, jotka niillä leivotaan.

Advertisement

One thought on “Pätkäisen mutakakun pöytään

  1. Päivitysilmoitus: Brunssiherkku Pätkis-suklaasta | Kiurunpesän keittiössä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s