Kastikekokeiluja, osa 1

”Minen tee kastikkeita.”  Yleensä, koska kokemukset ovat olleet huonoja sillä saralla. Tästä huolimatta päätin kokeilla Hesarissa julkaistua punaviinikastiketta (HS 12.6.2014). Nimittäin paahdetulla valkosipulilla maustettu punaviinikastike kuulosti sellaiselta, että se sopisi hyvin juhannuspäiväksi suunniteltujen pihvien kaveriksi.

valkos_punaviinikastike1Paahdetulla valkosipulilla maustettu punaviinikastike
1 kokonainen valkosipuli
öljyä
1 salottisipuli
2 dl punaviiniä
1 laakerinlehti
2 dl demi-glace-kastikepohjaa
5 oksaa timjamia
suolaa ja mustapippuria

  • Halkaise valkosipuli ja sivele se öljyllä. Laita palat folioon ja paahda 190-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Kuori ja pilko sipuli.
  • Laita punaviini, salotti- ja valkosipulit sekä laakerinlehti kattilaan. Hauduta, kunnes viiniä on jäljellä 1 desilitra.
  • Lisää demi-glace-kastikepohja ja timjami. Hauduta vielä viisi minuuttia. Siivilöi puhtaaseen kattilaan, mausta.

Ohje: * ½
Kastikekauha ojossa hellan äärellä seisoessani jäin miettimään paria asiaa. Siis molemmat valkosipulin palat samaan folioon vai kumpikin puolikas omaansa? Kauanko suurin piirtein pitäisi kestää, että punaviinistä on haudutettu puolet pois? Kastikenoviisi ei voi tietää, eikä uskalla edes arvata varsinkaan tätä jälkimmäistä.

valkos_punaviinikastike2Lopputulos: * ½
Lopputulos oli lirua. Ehkä se on tarkoituskin, mutta odotin kyllä, että kastike olisi hiven paksumpaa kuin mitä se lopulta oli. Tämä oli ihan vedenkaltaista lirua. Sen vuoksi se ei pysynyt pihvin päällä ja lopulta lautasella kaikki ui punaviinikastikkeessa. En osaa sanoa, että menikö kastikenoviisilla nyt jotain tekovaiheessa vikaan vai onko tämän oikeasti tarkoitus olla näin laihaa. Kun makukin oli osastoa ihan jees, niin epäilen innostunko tästä uudelleen.

Advertisement

One thought on “Kastikekokeiluja, osa 1

  1. Päivitysilmoitus: Nyhtöpossua à la Bistro Sascha | Kiurunpesän keittiössä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s