Mangokaramellia suolakeksillä

Vappu oli hyvä syy kokeilla uusia reseptejä. Vappuaattona nautimme päivällistä naapureiden kanssa ja tekaisin alkupalaksi chilijuustokeksit karamellikastikkeella. Haussa oli jotain pientä päivällisen alkuun ja tämä vaikutti niin erikoiselta, että tuli pakko kokeilla -fiilis. Sitä paitsi suolakeksit kuuluvat vappuun. Ohje löytyi Valion Kotiruokaa -lehtisestä (3/2012) ja on julkaistu myös Valion sivuilla.

Chilijuustokeksit karamellikastikkeella
12 kpl, 20 min

1 dl sokeria
½ rasia (à 200 g) Valio Viola mango -tuorejuustoa
1 rkl Valio voita
1 ½ dl hedelmä-pähkinäsekoitusta, esim. Sun Maid
1 pak (100 g) Valio Mustapekka makea chili tuorejuustoa
12 voileipäkeksiä, esim. Tuc

Mittaa sokeri teräskattilaan. Sulata sokeri koko ajan sekoittaen ja paahda kullankeltaiseksi. Nosta kattila liedeltä. Lisää mangotuorejuusto ja voi. Keitä n. 5 min samalla sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja sopivan sakeaa. Lisää hedelmä-pähkinäsekoitus. Anna jäähtyä haaleaksi.
Puolita chilituorejuusto. Leikkaa molemmista paloista 6 puolikuun muotoista viipaletta. Levitä ensin karamellikastiketta voileipäkeksien päälle. (Jos seos on jähmettynyt liikaa, lämmitä sitä vähän.) Päällystä juustolla ja lusikoi pinnalle lisää karamellikastiketta. Nauti alkupalana, väliruokana, jälkiruokana tai illanistujaisten tarjottavana.

chilijuustokeksitOhje: **½
Ohje on selkeydessään takuuvarmaa Valio-laatua. Kokkailijaa neuvotaan kohtuullisen yksityiskohtaisesti ja annetaan lisäniksejä, jotta lopputulos onnistuu.

Lopputulos: *
Chilijuustokeksit karamellikastikkeella eivät nyt oikein vakuuttaneet. Maistoin ensin pelkkää karamellikastiketta ja jo se oli sinällään aika mielenkiintoisen makuinen. Yhdessä makea chili -juuston ja suolakeksien kanssa se oli vielä mielenkiintoisempi. Siis ei kovin hyvässä mielessä mielenkiintoinen. Makukombo on jännä, ei paha, mutta ei sykähdyttäväkään. Ehkä suurin ongelma oli siinä, ettei mikään maku oikein päässyt esille kunnolla, vaan kaikki eri maut sekoittuivat. Ei tee mieli tehdä näitä toiste, vaikka kaikki 12 keksiä pois syötiinkin.

Advertisement

One thought on “Mangokaramellia suolakeksillä

  1. Päivitysilmoitus: Poksahteleva vappukakku | Kiurunpesän keittiössä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s